„A fost un copil slab”- proiect teatral educativ anti-drog

Read Time:2 Minute, 31 Second

Proiectul teatral „A fost un copil slab” a luat naștere din dorința de a face parte din frontul anti-drog al țării noastre, ca răspuns pentru tragediile recente din rândul tinerilor cauzate de consumul de substanțe interzise. Producția este alcătuită din tinerii actori ai școlii de teatru Victory of Art, și nu numai.

Premiera a avut loc la Teatrul Țăndărică, in perioada 2-15 mai 2023. În urma premierei, spectacolul a fost jucat în diverse licee bucureștene, precum: Colegiul Național „Cantemir Vodă”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Teoretic „Decebal”, Colegiul Național „Școala Centrală”, Liceul Teoretic Victoria, Colegiul Economic Viilor și Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”.

Asociația Victory of Art este o școală de actorie destinată tuturor categoriilor de vârstă, cu accent pe dezvoltarea segmentului adoleșcentin și cel al copiilor. În acest sens, asociația a organizat Festivalul de teatru al adoleșcenților Victory of Art, a produs și promovat spectacole de tip musical, precum „Dacă noi NE IUBIM” și „Tinderiada”. În aceeași ordine de idei, Victory of Art a inițiat proiectele „Full Acting Academy”, ”Music Theatre Academy”  și a organizat stagiunea de teatru adoleșcentin ”Teen Stage”, în parteneriat cu Teatrul Țăndărică.

„Demersul nostru se adresează aproape exclusiv publicului tânăr, cu precădere elevilor de liceu din București, prezenți atât pe scenă în postura de actori, cât și în public, în postura de co-creatori și spectatori. Viiorul se dezvoltă sub ochii noștri, iar datoria noastră este sa îi oferim o lume cât mai bună. Doar împreună putem realiza schimbările necesare.”, a declarat Julieta Georoiu, fondator al asociației Victory of Art și inițiator al proiectului „A fost un copil slab”.

Proiectul propune semnalarea consecințelor substanțelor interzise resimțite atât de cei dependenți, cât și se cei apropiați lor. Modul prin care acesta se diferențiază de restul încercărilor de a opri lupta împotriva drogurilor în rândul adoleșcenților este producția spectacolului extrem de proaspătă, cu distribuția alcătuită din elevi de liceu. Spectacolul este regizat de Ion Miricioagă. De asemenea, proiectul propune un performance care se va schimba în funcție de publicul în fața căruia se joacă, datorită includerii dialogului cu spectatorii, pentru ca mesajul piesei de teatru să fie transmis clar și ușor tinerilor predispuși pericolului consumului de substanțe interzise.

Scopul proiectului „A fost un copil slab” este de a transmite publicului tânăr un mesaj hotărât anti-drog prin intermediul punerii în șcenă a unui performance interactiv, livrat direct de către elevi, în spațiul lor de învățare.  Prezentarea unei povești de viață inspirate dintr-un caz real și livrearea ei direct către publicul tânăr, cu actori de vârstă similară cu care publicul se poate identifica. Această perspectivă este benefică livrării mesajului anti-drog dintr-o poziție a înțelegerii și compasiunii.

Proiectul „A fost un copil slab”  este realizat cu sprijinul AFCN în Parteneriat cu: Teatrul 7, Teatrul de Animație Țăndărică, Radio Guerilla SRl, Colegiul Economic „VIILOR”, Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”, Liceul Teoretic „Decebal”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Național „Catemir – Vodă”, Liceul Teoretic „Victoria”, Colegiul Național „Școala Centrală” – „Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național”.

Banner SapunulCheia.ro

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %