noiembrie 21, 2024
Jianu(CNIPMMR): România să devină un actor important în UE – Inteligență Financiară

România să devină un actor important în UE – Inteligență Financiară

Într-un discurs susținut la cea de-a 31-a ediție a „Topului Național al Firmelor Private din România”, Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a exprimat dorința ca România să devină un actor important în Uniunea Europeană până în anul 2024. Jianu a subliniat importanța dialogului cu premierul României, președintele Senatului și miniștrii Guvernului pentru crearea unui pachet de susținere a mediului de afaceri și a întreprinderilor mici și mijlocii.

Provocările anului 2024

Florin Jianu a menționat că anul 2024 va veni cu o serie de provocări și că este important ca România să înceapă să joace un rol consistent și semnificativ în cadrul Uniunii Europene. El a subliniat că rolul întreprinzătorilor și al celor mai performanți din țară este extrem de important în acest sens.

Reforma fiscală și administrația publică

Jianu a evidențiat importanța reformei fiscale și a subliniat că aceasta trebuie să contribuie la eradicarea economiei subterane și a concurenței neloiale pentru întreprinzătorii corecți. De asemenea, el a vorbit despre necesitatea unei reforme profunde a administrației publice și a evidențiat existența a 1.152 de entități deconcentrate ale statului în toate județele României. Jianu a apreciat începutul reformei în partea publică și a pledat pentru continuarea acestor reforme.

Topul firmelor

Florin Jianu a menționat că în acest an au fost analizate 835.638 de societăți comerciale în cadrul Topului Național al Firmelor Private din România. Din acestea, aproximativ 30.000 au fost premiate, iar aproximativ 120 dintre ele au primit premii în cadrul evenimentului. Jianu a subliniat că acest eveniment reprezintă recunoașterea meritelor întreprinzătorilor români și a activității CNIPMMR în acest an.

Contribuția CNIPMMR

Președintele CNIPMMR a evidențiat contribuția organizației la peste 600 de inițiative legate de mediul de afaceri în acest an. De asemenea, au fost emise aproximativ 160 de puncte de vedere și au fost finanțate 12 proiecte din fonduri europene care au contribuit la digitalizarea firmelor și la crearea de start-up-uri. CNIPMMR a colaborat și la crearea a două agenții de atragere de investiții în colaborare cu județul Sibiu și municipalitatea București, și speră să extindă acest model la nivel național.

Florin Jianu a încheiat discursul său exprimând încrederea că, împreună cu întreprinzătorii performanți, România va face față provocărilor viitoare și va deveni un actor important în Uniunea Europeană.