Bergenbier S.A. si ParkLake sustin „Trash into Art”, o instalatie realizata din PET-uri reciclate

Read Time:4 Minute, 56 Second

Bucuresti, septembrie 2023 – Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, lanseaza in parteneriat cu ParkLake Shopping Center expozitia „Trash into Art”, o instalatie realizata din PET-uri de catre artistul Sergiu Chihaia.

Expozitia, care este disponibila in centrul comercial ParkLake, in aer liber (langa accesul dinspre parc), pana in 9 octombrie, promoveaza reciclarea prin transformarea plasticului in arta. Instalatia creata de artistul plastic Sergiu Chihaia, cu suportul lui Daniel Nicolescu, absolvent UNArte, reprezinta o tabla de sah, pe care se afla piese construite integral din sticle PET, furnizate de catre producatorul de bere.

„Unul dintre pilonii strategiei noastre de sustenabilitate este grija pentru mediul inconjurator si pe langa eforturile sustinute de a reduce cantitatea de plastic pe care o punem pe piata, vizam si actiuni de constientizare si educare a consumatorilor. Prin acest parteneriat cu ParkLake Shopping Center atingem exact aceasta zona si ne bucuram ca am putut sustine o instalatie semnata de un artist roman”, a punctat Monica Constantin, Legal and Corporate Affairs Director Bergenbier S.A.

 „Trash into Art” este o instalatie interactiva, vizitatorii putand inclusiv sa joace o partida de sah cu piesele confectionate din PET-uri reciclate. Mesajul pe care artistul il transmite este acela de transformare, dar si de reflectare a impactului pe care oamenii il au asupra mediului inconjurator. In cele din urma, fiecare poate contribui la arta prin reciclare, o actiune pe cat de simpla, pe atat de importanta.

„Prin munca mea trag un semnal de alarma asupra abundentei gunoiului, dar includ si mesaje de speranta, optimism si bucurie, asa cum este instalatia actuala, unde invit oamenii sa joace o partida de sah cu piesele construite din PET-uri reciclate de bere. Cred ca se poate da sah mat poluarii prin reciclare, o actiune prin care putem face inclusiv arta. De altfel, reciclarea e o arta, si ii indemn pe toti sa fie artistii care sustin mediul inconjurator”, a adaugat Sergiu Chihaia.

Sergiu Chihaia este sculptor, textilist si designer iar in ultima perioada este tot mai atras de instalatii menite sa atraga atentia asupra impactului negativ pe care omul il are asupra mediului inconjurator: natura sufocata de plastic, de reziduri si deseuri. Arta lui Sergiu Chihaia este un manifest si un imbold spre schimbari comportamentale individuale si sociale.

Daniel Nicolescu este absolvent UNArte, departamentul moda, iar in prezent activeaza in domeniul artelor plastice si design vestimentar.

Initiativa „Trash into Art” sustinuta de Bergenbier S.A, in parteneriat cu ParkLake Shopping Center, face parte din directia de responsabilitate a producatorului de bere, prin care vizeaza trei piloni importanti: oamenii, mediul si consumul responsabil de alcool – evidentiati in cadrul platformei lansate anul trecut, prieteniresponsabili.ro.

Despre Bergenbier S.A.

Parte a grupului Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, compania Bergenbier S.A. a fost fondata in 1994, iar cea mai importanta marca din portofoliul sau, Bergenbier, a fost lansata un an mai tarziu. Astazi, Bergenbier S.A. este in top trei companii producatoare de bere din Romania, avand o fabrica moderna la Ploieşti şi o reţea performanta de distribuţie naţionala. Bergenbier S.A. acorda o atentie sporita impactului pe care il are in comunitate si asupra mediului. Portofoliul companiei cuprinde marci care acopera toate segmentele pieţei. Pe langa berile produse la Ploiesti – Bergenbier, Fresh, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu – compania importa si distribuie in exclusivitate specialitatea pragheza Staropramen Dark, berile de abatie belgiene Leffe si Hoegaarden, berea americana Miller Genuine Draft, cea mai iubita bere mexicana, Corona, precum si berea alba germana nefiltrata Frazinskaner. De asemenea, compania are din 2023 in portofoliu si variantele 0.0% alcool pentru Stella Artois si Staropramen.

Despre Molson Coors

De peste doua secole, Molson Coors fabrica bauturi care aduc oamenii impreuna pentru a se bucura de toate momentele vietii. De la Coors Light, Miller Lite, Molson Canadian, Carling si Staropramen la Coors Banquet, Blue Moon Belgian White, Saint Archer Gold, Leinenkugel’s Summer Shandy, Creemore Springs si multe altele, Molson Coors produce unele dintre cele mai indragite si emblematice marci de bere realizate vreodata. In timp ce istoria companiei este inradacinata in bere, Molson Coors ofera un portofoliu modern care se extinde dincolo de industria berii cu cocktail-uri carbonatate, cafea, vin, kombucha, cidru si multe altele. Molson Coors Beverage Company este o companie cotata la bursa, care opereaza prin Molson Coors America de Nord si Molson Coors Europe si este tranzactionata la New York si la bursa canadiana (TAP). Angajamentul companiei de a ridica standardele industriei si de a lasa o amprenta pozitiva asupra angajatilor, consumatorilor, comunitatilor si mediului se reflecta in Our Beer Print si in obiectivele de sustenabilitate 2025. Pentru a afla mai multe despre Molson Coors Beverage Company, vizitati molsoncoors.com sau pe Twitter @MolsonCoors.

Despre ParkLake Shopping Center

ParkLake Shopping Center este un proiect unic, care imbina intr-un mod armonios natura si shopping-ul. Designul modern combina elemente inspirate de cei trei piloni, Parc – Natura − Familie si ofera oportunitati excelente de petrecere a timpului liber in cadrul spatiilor de relaxare, de joaca, precum si locuri in care se poate practica sport sau se poate petrece ziua lucrand.

Proiectat dupa cele mai inalte standarde internationale, inconjurat de natura si situat in apropierea parcului Titan, ParkLake Shopping Center ofera cea mai buna selectie de branduri disponibile pe piata si servicii de inalta calitate intr-un mediu eco-friendly si o atmosfera incantatoare.  

Mai multe informatii despre ParkLake Shopping Center Shopping Center gasiti la: https://www.ParkLake.ro

Despre Sergiu Chihaia

Absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Sergiu Chihaia este in prezent cadru didactic titular la departamentul Moda, in cadrul aceleiasi institutii. Traieste si lucreaza in Bucuresti. Participa cu lucrarile sale la expozitii nationale si internationale (Bucuresti, Constanta, Londra si Venetia). Are lucrari in colectii particulare din Anglia, Italia si Romania.

Pentru informaţii suplimentare, va rugam contactaţi [email protected] sau [email protected]

Comunicat de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %