BRITA alege o soluție durabilă de stireni de la INEOS Styrolution, bazată pe stirenul echilibrat din punct de vedere al biomasei BASF

Read Time:6 Minute, 1 Second
  •  Noi căni pentru filtrarea apei BRITA, fabricate din materiale ecologice și sustenabile, de la INEOS Styrolution
  • BASF va furniza stiren echilibrat din punct de vedere al biomasei ca materie primă din plastic
  •   Proces de producție complet certificat

 București, 3 august 2022 – BRITA a ales o gamă de materiale sustenabile de la INEOS Styrolution, pentru a fi utilizate în cadrul portofoliului său de căni pentru filtrarea apei: Terluran® ECO, Styrolution® PS ECO și NAS® ECO. NAS ECO este un material metil-stiren metacrilat (SMMA) recent introdus, rezultatul cooperării dintre INEOS Styrolution și BASF. Este construit pornind de la producția BASF de monomer de stiren derivat din materii prime regenerabile, pe baza abordării privind echilibrul biomasei. INEOS Styrolution folosește materialul ca materie primă în producția de noi soluții durabile de stiren.

Brandul BRITA, cunoscut ca lider în filtrarea apei, este printre primii clienți care beneficiază de noua soluție durabilă NAS ECO de la INEOS Styrolution. Mai exact, materialul este utilizat pentru producția de căni pentru filtrarea apei BRITA, fiind aplicat pentru piesele cănii, ale pâlniei și ale capacului. Prin utilizarea noilor materiale, BRITA poate reduce semnificativ amprenta de CO2 fără modificări ale parametrilor de turnare și ale performanței materialului. Noile materiale ecologice nu provoacă nicio modificare în producția BRITA, fiind o adevărată soluție gata de utilizare, care nu necesită o adaptare a proceselor de producție.

Meike Rapp, Manager de sustenabilitate pentru BRITA Group, spune: „La BRITA, căutăm în mod constant modalități de a face produsele noastre mai sustenabile. Prin urmare, ne bucurăm că noile materiale ecologice pentru cănile noastre ne ajută să atingem unul dintre obiectivele noastre cheie de sustenabilitate – să ne reducem dependența de materialele plastice pe bază de combustibili fosili. De asemenea, acestea contribuie la o mai mare scădere a amprentei de carbon a unora dintre produsele noastre principale și ne ajută să ne atingem obiectivul strategic de a contura soluții durabile. Faptul că materialele sunt, de asemenea, certificate ISCC+ reprezintă o mare valoare adăugată în comunicarea noastră cu consumatorii.”

Stirenul bazat pe echilibrul biomasei (BMB) de la BASF este utilizat de INEOS Styrolution în producția de specialități stirenice bio-atribuite, în principal materiale stirenice transparente, cum ar fi familia NAS® ECO a produselor SMMA și familia Luran® ECO a produselor SAN (copolimer stiren acrilonitril). Procesele BASF și ale INEOS Styrolution din cadrul producției bazate pe echilibrul biomasei pentru noul portofoliu de soluții sunt certificate de ISCC+.

Udo Mühlhölzer, Business Development Manager / Global Key Account Manager Electronics & Household EMEA, la INEOS Styrolution, adaugă: „Sunt încântat să le pot oferi clienților noștri soluții sustenabile de stireni care îi ajută să-și atingă obiectivele de sustenabilitate – și în cele din urmă să protejeze mediul înconjurător.”

Pentru a produce stiren BMB, BASF înlocuiește resursele fosile precum dieselul sau gazul natural cu materii prime regenerabile derivate din deșeuri organice sau uleiuri vegetale. Este o modalitate de a produce stiren printr-o abordare a echilibrului biomasei. Echilibrul biomasei este un chain-of-custody model care ține evidența cantității totale de materie primă (de exemplu, circulară sau o alternativă), pe întreg parcursul procesului de producție și asigură o alocare adecvată a produselor finite.

Producătorii de materii prime și plastic precum INEOS Styrolution și BASF pot, astfel, oferi produse cu un profil ecologic mai bun, dar cu aceleași proprietăți ca și cele fabricate din materii prime fosile. Procesul de alocare prin abordarea echilibrului biomasei, precum și produsele sunt certificate de auditori independenți. Citiți mai multe despre abordarea BASF privind echilibrul biomasei (basf.com).

„Abordarea echilibrului biomasei, fie că este bazată pe biomasă reziduală sau pe materiale plastice reciclate chimic, ne ajută să lăsăm resursele fosile în pământ și ne permite o tranziție rapidă către materii prime alternative”, spune Stefanie Kutscher, Head of Business Management Styrene, la BASF’s Styrenics Business Europe.” Acest lucru poate fi realizat doar cu implicarea întregului lanț valoric.

Despre BRITA

 

Cu vânzări totale în valoare de 656 de milioane de euro în anul de afaceri 2021 și 2.321 de angajați la nivel mondial (dintre care 1.263 sunt în Germania), Grupul BRITA este una dintre companiile lider în optimizarea și individualizarea apei potabile. Brandul de renume BRITA deține o poziție de lider pe piața globală a filtrelor de apă. Compania de familie cu sediul în Taunusstein, lângă Wiesbaden, este reprezentată prin 30 de filiale și sucursale naționale și internaționale, precum și de participații, distribuție și parteneri industriali în 69 de țări de pe toate cele cinci continente. Are fabrici de producție în Germania, Marea Britanie, Italia și China. Înființat în 1966, astăzi inventatorul cănii de filtrare a apei de uz casnic dezvoltă, produce și distribuie o gamă largă de soluții inovatoare de optimizare a apei potabile pentru persoane private (căni de filtrare a apei, sisteme pentru robinet și soluții integrate BRITA pentru aparate electrice mici și mari de renume) și uz comercial (sector hotelier, restaurante, catering și vending), plus dozatoare de apă (alimentare pentru birouri, școli, restaurante și sectorul de îngrijire sensibil la igienă (spitale, case de îngrijire). Din 2016, BRITA colaborează cu Whale and Dolphin Conservation (WDC) pentru a proteja oceanele lumii de deșeurile de plastic și, prin urmare, pentru a proteja balenele și delfinii.

Date de contact BRITA

Dr. Sabine Rohlff,

Director Group Corporate Communications / Spokesperson [email protected]

+49 6128 746 5743

Despre INEOS Styrolution

 

INEOS Styrolution este principalul furnizor global de stireni, cu accent pe monomer de stiren, polistiren, ABS Standard și specialități pe bază de stiren. Cu facilități de producție de clasă mondială și peste 90 de ani de experiență, INEOS Styrolution își ajută clienții să aibă succes oferind soluții concepute pentru a le oferi un avantaj competitiv pe piețele pe care activează. În același timp, aceste soluții inovatoare și durabile de cea mai bună calitate contribuie la transformarea economiei circulare pentru stiren în realitate. Compania furnizează aplicații stirenice pentru multe produse de zi cu zi dintr-o gamă variată de industrii, inclusiv auto, electronice, gospodărie, construcții, îngrijire medicală, ambalaje și jucării/sport/agrement. În 2021, vânzările au fost de 6 miliarde de euro. INEOS Styrolution are aproximativ 3.600 de angajați și operează 20 de unități de producție în zece țări.

Mai multe informații: http://www.ineos-styrolution.com. Urmărește-ne pe Twitter (@styrolution).

Vizitați-ne la târgul K din Düsseldorf, 19-26 octombrie 2022: hala 6 / standul 6D28.

Date de contact INEOS STYROLUTION

 

Dr. Ralf Leinemann

Global Manager PR & Marketing Communications

INEOS Styrolution Group GmbH Mainzer Landstraße 50

60325 Frankfurt Germany

Telefon:     +49 69 509550-1366

Email:        [email protected] Website:   www.ineos-styrolution.com

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 111.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 78,6 miliarde de euro în 2021. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

Source

Comunicat de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %