Carnea Premium Angus, un etalon al calității

Read Time:2 Minute, 42 Second

Carnea Premium Angus va fi vedeta celui mai mare eveniment dedicat cărnii de vită, din România, Romanian Beef Master 2022, care va avea loc în 2-3 august 2022, la Complex Arena, Moara Vlăsiei. Zeci de echipe de bucătari se vor întrece în prepararea cărnii de vită într-un concurs cu public, vor avea loc seminarii și discuții deschise despre tehnici de prepararea cărnii de vită, degustări, chiar și o tombolă.

De ce este carnea de vită Angus demnă de popularitatea tot mai crescută și de atenția primită în rândul consumatorilor, în HoReCa și a tot mai multor categorii de specialiști în nutriție?

Carnea de vită Karpaten Premium Angus ia naștere pe pășunile din Transilvania, pe Valea Hârtibaciului, spațiul perfect pentru creșterea vacilor de carne. Folosind resursele naturale neexploatate (pășunea și biodiversitatea caracteristică zonei), la Marpod, lângă Sibiu, se obține o carne de vită a cărei calitate este recunoscută internațional și premiată la nivel mondial, în cadrul World Steak Challenge 2019.

Atribute ale cărnii crude precum aspect, miros, textură, marmorare, mod de tranșare iar apoi caracteristici ale cărnii gătite, precum miros, greutate în urma gătirii, aromă, nivel de grăsime, frăgezime, sunt evaluate. Și pe bună dreptate. Toate acestea contribuie la ceea ce numim o carne de vită de calitate superioară, un produs premium celebru în toată lumea.

La nivel mondial carnea Black Angus este considerată ca fiind alegerea ideală pentru un steak reușit, gustos și în același timp sănătos, datorită frăgezimii cărnii, aromei sale puternice și valorii sale nutriționale.

Spre deosebire de carnea de vită populară în România care este slab marmorată, carnea Angus este bogată în grăsime, ceea ce-i dă frăgezime după gătire, spre deosebire de duritatea celei cunoscute de majoritatea oamenilor. Marmorarea este numele pentru acele fire fine albe de grăsime din carne care se topesc în timpul preparării și care o frăgezesc, conferindu-i o savoare unică.

Grăsimea intramusculară are un rol esențial în calitatea cărnii încă de la începerea maturării prin frăgezirea fibrelor musculare. Maturarea uscată presupune păstrarea carcasei sau a părților principale din carcasă agățate în cârlige la un nivel al temperaturii cât mai aproape de îngheț, pe o perioadă de câteva săptămâni. În acest proces umiditatea se evaporă din carne, ducând la creșterea concentrației de arome și gust. Totodată se produce ruperea țesuturilor fibrelor musculare având ca efect frăgezirea cărnii. Perioada de maturare poate dura între 15 şi 28 zile, în unele cazuri chiar mai mult și se poate pierde până la o treime din cantitate.

Angus este o rasă de bovine, nu o garanție a calității. Așadar, nu orice carne etichetată cu Angus este neapărat de calitate. Atunci când se caută produsul premium, e important să se cunoască proveniența, unde și cum au fost crescute animalele respective, dar și cu ce au fost hrănite sau modul de obținere a produsului final – adică trasabilitatea cărnii.

Toate aceste calități ale unei cărni de vită cu adevărat fragedă, suculentă, desăvârșită, se regăsesc la carnea de vită Angus, produsă local, natural, în ferma Karpaten Meat GroupProdusele Karpaten Premium Angus sunt apreciate local și internațional, de specialiști în domeniu dar și de consumatori casnici. Prin acestea, sectorului gastronomic românesc este reprezentat cu mândrie la nivel internațional.

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %