CITR: Fabrica de ulei Mândra din Bârlad, achiziționată cu 1.8 milioane euro – Informații financiare

Read Time:1 Minute, 45 Second

CITR achiziționează fabrica de ulei Mândra din Bârlad cu 1.8 milioane euro

CITR, administratorul judiciar al Mândra SA, a tranzacționat activele fabricii de ulei Mândra din Bârlad în urma unei licitații. Valoarea tranzacției a fost de 8.960.000 de lei, echivalentul a aproximativ 1.8 milioane euro. Fabrica de ulei Mândra, una dintre cele mai importante unități agroindustriale din România, a avut un rol semnificativ în prelucrarea și distribuirea produselor agricole și a derivatelor agroalimentare.

Potentialul activelor vândute

Fabrica de ulei Mândra este compusă dintr-un teren în suprafață de 21.317 mp, clădiri, anexe imobiliare, utilaje, echipamente și linii tehnologice. Aceste active pot fi utilizate în domeniul procesării uleiului, dar și în alte scopuri industriale sau pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare comerciale, de retail, rezidențiale sau mixte.

Locație și accesibilitate

Fabrica de ulei Mândra se află într-o zonă ușor accesibilă a județului Vaslui, în apropierea surselor de materie primă din Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Neamț și Bacău, precum și Republica Moldova. Această poziție strategică din punct de vedere logistic facilitează transportul materiilor prime și distribuția produselor finite.

Istoria fabricii de ulei Mândra

Fabrica de ulei Mândra are o istorie îndelungată, începând cu anul 1911, când a fost înființată ca fabrică de ulei sub numele Întreprinderea de Ulei Republica Bârlad. De-a lungul timpului, fabrica a trecut prin procese constante de modernizare și retehnologizare, devenind recunoscută pentru calitatea produselor și serviciilor furnizate. În primăvara anului 2018, fabrica a fost afectată de un incendiu care a distrus peste 80% din Secția de Presare, declanșând un declin financiar al companiei.

Tranzacția prin licitație publică

Vânzarea activelor fabricii de ulei Mândra a fost realizată prin licitație publică la o valoare de piață de peste 90%. Companii importante din industrie și agribusiness au manifestat interes și au participat la licitație, reflectând astfel importanța și potențialul acestei unități agroindustriale.
Această achiziție reprezintă un pas important în găsirea de investitori cu o viziune amplă asupra viitorului business-urilor din România. Fabrica de ulei Mândra oferă multiple posibilități de dezvoltare și utilizare a spațiului pentru diverse domenii industriale sau imobiliare, contribuind astfel la generarea de valoare în economie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %