Comunicat incepere proiect Spitalul Judeţean de Urgenta Tulcea – PNRR COMPONENTA: 12 – Sanatate, INVESTITIA: I2, Investitia specifica: I2.4.

Read Time:1 Minute, 54 Second

Comunicat de presă
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Spitalul Judeţean de Urgenta Tulcea implementează proiectul ,,Reducerea riscului de infectii nosocomiale la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Tulcea”.
Pentru finanţarea proiectului a fost semnat contractul nr. 862/94/NOSO/23.11.2023, între Spitalul Judeţean de Urgenta Tulcea în calitate de Beneficiar si Ministerul Sanatatii in calitate de Autoritate de Management.
Proiectul este gestionat de Ministerul Sanatatii și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Pilonul V: Sanatate si rezilienta institutionala COMPONENTA: 12 – Sanatate, INVESTITIA: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicesti publice, Investitia specifica: I2.4. Echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii nosocomiale.
Perioada de implementare a proiectului este este de 25 de luni în perioada 05.10.2022 și 02.11.2024 conform act aditional nr. 1 din data de 14.02.2024 la contractul de finantare nr. 862/94/NOSO/23.11.2023.Această perioadă cuprinde și activități realizate înainte de semnarea contractului de finanțare.
Obiectivul general al proiectului: Cresterea capacitatii de gestionare si prevenire a infectiilor nosocomiale in cadrul SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA TULCEA – va contribui si la imbunatatirea activitatilor de control al infectiilor nosocomiale la nivel de spital si la nivel national, la mentinerea la minim a ratei infectiilor nosocomiale, la ridicarea nivelului calitativ al actului medical, la scaderea numarului de pacienti cu infectii nosocomiale, la limitarea la minimul necesar a transferurilor pacientilor cu IAAM sau colonizati cu germeni cu risc epidemiologic major,conform principiului ingrijirii lor acolo unde au fost diagnosticati sau identificati si implicit la asigurarea sigurantei pacientilor din cadrul spitalului.
Valoarea totală a proiectului este de 24.118.718,00 lei cu tva din care 24.083.018,00 lei valoare eligibilă nerambursabilă și 3.845.187,75 valoare tva ce va fi decontată din bugetul de stat .
Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de Spitalul Judeţean de Urgenta Tulcea.

Persoană de contact: Gheba Victoria – Manager de proiect
E-mail: [email protected]
Telefon: +40.728.168.951

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Sănătaţii prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României
„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene
sau a Guvernului României”

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”
https://mfe.gov.ro/pnrr/ https://www.facebook.com/PNRROficial/

Source

Comunicat de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %