Cum se realizează analiza solului

Cum se realizează analiza solului

Read Time:2 Minute, 29 Second

Analiza solului este foarte importantă pentru a determina în mod corect premisele dar și necesarul de nutrienți perfecți pentru culturi.  Analizele de sol reprezintă un set de procese chimice care au rolul de a determina necesarul de îngrășăminte al plantelor.

De ce este necesară analiza solului?

Analiza solului este foarte importantă înainte de a înființa o cultură deoarece îi ajută pe fermieri să determine care este tipul cel mai potrivit de plante care urmează să fie cultivate și pentru stabilirea unui plan de feritizare adecvat.

Operațiunea trebuie să fierealizată  o dată la patru ani deoarece parametrii se pot schimba destul de mult. Analizele de sol sunt necesare din mai multe motive:

· Pentru a determina cantitatea de nutrienți disponibili

· Pentru a determina cultura potrivită care poate fi plantată pe acest tip de sol

· Pentru a determina randamentul programelor de fertilizare pentru a obține recomandările necesare

· Pentru a estima riscul legat de prevenirea insuficienței sau excesului nutritiv

· Pentru a calcula cantitatea necesară de îngrășăminte pentru fiecare cultură în parte

· Pentru a estima riscul de prevenire a insuficienței sau a excesului nutritiv

· Pentru a determina pH-ului din sol

Cum se realizează analiza solului?

Analiza de sol este cea mai importantă etapă din stabilirea unui plan de fertilizare. Rezultatele analizei de sol sunt influențate de proba de sol care urmează să fie testată.

Care sunt etapele care trebuie să fie urmate pentru a se realiza o analiză de sol

Întocmirea unui plan de prelevare

În această etapă trebuie să se stabilească suprafețele de teren care urmează să se analizeze. În cazul în care există suprafețe neuniforme nu trebuie să se ia în calcul mai ales dacă reprezintă mai puțin de 10% din suprafața totală a terenului.

Găsirea unui moment oportun pentru prelevarea probelor de sol

În general probele la sol pot fi recoltate pe tot parcursul anului dar cu câteva condiții. Acestea trebuie să fie prelevate după recoltarea culturii precedente și la cel puțin 30 de zile de la momentul în care au fost aplicate îngrășăminte.

Nu este recomandat ca problele de sol să fie recolatate după ploaie deoarece ar putea cauza erori la nivelul de azot. O probă corectă este atunci când solul poate fi sfărâmat în mâna și nu se lipește.

Analize de laborator

Analizele de laborator pentru problele care sunt recoltate se realizează în 10-15 zile. Analiza primită va conține informații despre azotul nitric, potasiu, calciu, fosfor asimilabil, dar și magneziu.

Apelează cu încredere la Eco Geodrum

Eco Geodrum este compania care îți va asigura de fiecare dată cele mai bune analize ale solului. Poți apela cu cea mai mare încredere la ajutorul acestora și vei avea parte de cele mai bune rezultate.

Eco Geodrum îți pune la dispoziție o întreagă echipa de experți pregătiți oricând să îți ofere cele mai bune rezultate și să te ajute să îți cunoști mai bine solul și nevoile acestuia.

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %