De ce ai nevoie pentru a conduce autocare de turism?

Read Time:2 Minute, 29 Second

Daca esti pasionat de lumea conducatorilor auto si iti doresti o profesie din spatele volanului, ai putea sa te orientezi spre meseria de sofer pe autocare turistice. 

Autocarele reprezinta principalul mijloc de transport pentru circuitele turistice, atat in tara, cat si in strainatate. Datorita capacitatii lor mari de pasageri si confortului oferit, aceste vehicule sunt preferate atunci cand vine vorba de excursii pe distante lungi.

Soferii, desi au o responsabilitate foarte mare, se pot bucura de o multime de avantaje, printre care posibilitatea de a vedea lumea, de a socializa si de a castiga o multime de bani.

De ce ai nevoie pentru a conduce un autocar turistic?

Pentru a putea deveni sofer de autocar de turism, primul pas esential este obtinerea permisului de conducere categoria D si a atestatului ARR (Autoritatea Rutiera Romana). Acest atestat este o dovada a calificarii tale profesionale si este necesar pentru a putea transporta pasageri pe distante lungi. Procesul de obtinere a acestor documente implica participarea la cursuri de pregatire si sustinerea unor examene teoretice si practice. La InstructorulTau din Brasov poti urma toate cursurile de care ai nevoie pentru a urma o astfel de meserie.

In unele cazuri, vei avea nevoie de permisul de conducere categoria DE, mai ales daca autocarul pe care il conduci poate fi atasat unei remorci cu o greutate totala de peste 750 kg. Acest permis iti va permite sa conduci autocare cu remorci si sa efectuezi transporturi mai complexe.

Autocarele care parcurg distante lungi sunt echipate cu tahografe digitale, dispozitive care monitorizeaza durata de functionare si stationare a motorului. In calitate de sofer de autocar, vei trebui sa ai un card pentru tahografe digitale, care sa ateste respectarea regulilor privind timpul de conducere si odihna. Acest card este esential pentru a demonstra ca nu conduci mai mult de 9 ore pe zi si ca respecti normele legale privind perioadele de odihna.

Cum poti face fata acestei meserii, in cazul unor drumuri foarte lungi?

In cadrul circuitelor lungi, un autocar poate avea chiar si doi soferi, pentru a putea parcurge mai rapid distantele. Aceasta practica este esentiala pentru mentinerea nivelului de siguranta si pentru a evita oboseala excesiva a soferilor. Colaborarea cu colegii de breasla este o parte importanta a vietii de sofer de autocar.

Merita sa fii sofer pe autocare turistice?

Cu siguranta, da.  Acest job iti ofera oportunitatea de a calatori si de a vedea lumea. Vei avea sansa de a explora diferite parti ale lumii si de a admira unele dintre cele mai frumoase locuri. Contactul cu culturi diverse iti va deschide orizonturile si iti va oferi o experienta inestimabila.

Cand conduci autocare de turism, vei avea ocazia sa intalnesti oameni noi si sa legi prietenii. Fiecare zi poate aduce noi aventuri si experiente interesante. Acest lucru face din aceasta profesie o alegere captivanta pentru cei care iubesc interactiunea sociala si aventura.

Un avantaj cu adevarat convingator este remuneratia. Salariile pentru soferii de autocare de turism sunt adesea competitive.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %