Descoperă farmecul orașului cultural Graz.

Read Time:9 Minute, 12 Second

Cuprins

Graz, orașul cultural al Austriei

Graz, cel de-al doilea oraș ca mărime din Austria, este un oraș cu o bogată istorie și cultură. Orașul a fost declarat Capitală Culturală Europeană în 2003, datorită bogăției sale culturale și istorice. Graz este un oraș universitar, cu o populație de aproximativ 300.000 de locuitori.

Istoricul orașului Graz

Orașul Graz are o istorie bogată, care datează încă din secolul al XII-lea. În Evul Mediu, orașul a fost un important centru comercial și cultural. În secolul al XVI-lea, orașul a fost un important centru al Reformei Protestante. În secolul al XIX-lea, orașul a devenit un important centru industrial.

Locuri istorice importante

Graz are multe locuri istorice importante, cum ar fi Castelul Eggenberg, care este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Austria. Alte locuri istorice importante sunt Catedrala din Graz, care datează din secolul al XII-lea, și Piața Hauptplatz, care este centrul orașului.

Evenimente culturale

Graz este cunoscut pentru evenimentele sale culturale, cum ar fi Festivalul de Muzică din Graz, care are loc în fiecare an în luna iunie. Alte evenimente culturale importante sunt Festivalul de Teatru din Graz și Festivalul de Film din Graz.

„Graz este un oraș cu o bogată istorie și cultură, care oferă multe posibilități de explorare și descoperire.”

Obiective turistice în centrul orașului Graz

Centrul orașului Graz este plin de obiective turistice fascinante, care oferă o experiență unică vizitatorilor. De la clădirile istorice până la muzeele de artă modernă, centrul orașului Graz are ceva de oferit pentru toată lumea.

Hauptplatz – Piața Principală a Orașului

Hauptplatz este inima orașului Graz, o piață principală care găzduiește evenimente și festivaluri pe tot parcursul anului. Clădirile istorice din jurul pieței, cum ar fi Primăria și Biserica Parohială, sunt exemple remarcabile de arhitectură barocă și gotică.

 • Clădirea Primăriei, construită în secolul al XVI-lea, este un exemplu remarcabil de arhitectură renascentistă.
 • Biserica Parohială, construită în secolul al XIV-lea, este una dintre cele mai vechi și mai importante clădiri din Graz.

Schmiedgasse – Strada Comercială Principală

Schmiedgasse este strada comercială principală din Graz, cunoscută pentru magazinele și restaurantele sale unice. Vizitatorii pot găsi totul, de la haine și accesorii până la suveniruri și produse locale.

 • Magazinul de suveniruri, unde vizitatorii pot găsi suveniruri unice și produse locale.
 • Restaurantul tradițional, unde vizitatorii pot gusta bucătăria austriacă tradițională.

Kunsthaus Graz – Muzeul de Artă Modernă

Kunsthaus Graz este un muzeu de artă modernă, care găzduiește expoziții și evenimente culturale pe tot parcursul anului. Muzeul este cunoscut pentru colecțiile sale de artă modernă și contemporană.

 • Expoziția permanentă, care prezintă opere de artă moderne și contemporane.
 • Evenimentele culturale, cum ar fi concerte și spectacole de dans.

„Graz este un oraș care îmbină perfect cultura și natura, oferind vizitatorilor o experiență unică și neuitată.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

În centrul orașului Graz, există multe mituri și legende care au fost transmise de-a lungul timpului. Una dintre cele mai cunoscute legende este cea a „Dragonului din Graz”, care se spune că a fost văzut în centrul orașului în secolul al XVI-lea.

În realitate, centrul orașului Graz este un loc în care istoria și cultura se întâlnesc, oferind vizitatorilor o experiență unică și neuitată.

Castelul Eggenberg și parcul său

Castelul Eggenberg este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Graz, Austria. Acest castel baroc a fost construit în secolul al XVII-lea și este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă și grădinile sale frumoase. În acest articol, vom explora istoricul Castelului Eggenberg, arhitectura și grădinile sale, precum și expozițiile și evenimentele care au loc în castel.

Istoricul Castelului Eggenberg

Castelul Eggenberg a fost construit în secolul al XVII-lea de către familia Eggenberg, o familie nobilă austriacă. Castelul a fost proiectat de arhitectul Giovanni Pietro de Pomis și a fost construit între 1625 și 1653. În secolul al XVIII-lea, castelul a fost renovat și extins de către familia Eggenberg. În prezent, castelul este proprietatea statului austriac și este deschis publicului.

Castelul Eggenberg este cunoscut pentru colecțiile sale de artă și istorie. Colecțiile includ opere de artă din secolele XVI-XVIII, precum și obiecte istorice și culturale. De asemenea, castelul găzduiește expoziții temporare și evenimente culturale.

Arhitectura și grădinile castelului

Castelul Eggenberg este un exemplu remarcabil de arhitectură barocă. Castelul are o forma de „U” și este construit din piatră și cărămidă. Fațadele castelului sunt decorate cu ornamente și sculpturi. În interiorul castelului, se află săli de recepție, camere de dormit și săli de muzică.

Grădinile castelului sunt, de asemenea, o atracție turistică importantă. Grădinile sunt proiectate în stil baroc și includ fântâni, statui și alei. Grădinile sunt deschise publicului și sunt un loc popular pentru picnicuri și plimbări.

Expozițiile și evenimentele din castel

Castelul Eggenberg găzduiește expoziții temporare și evenimente culturale pe tot parcursul anului. Expozițiile includ opere de artă, obiecte istorice și culturale. De asemenea, castelul găzduiește concerte, spectacole de teatru și evenimente de dans.

Unul dintre evenimentele cele mai importante care au loc în Castelul Eggenberg este Festivalul de Muzică din Graz. Acest festival are loc în fiecare vară și include concerte de muzică clasică și contemporană.

 • Castelul Eggenberg este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Graz, Austria.
 • Castelul a fost construit în secolul al XVII-lea de către familia Eggenberg.
 • Castelul este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă și grădinile sale frumoase.
 • Castelul găzduiește expoziții temporare și evenimente culturale pe tot parcursul anului.

„Castelul Eggenberg este un loc magic, unde istoria și cultura se întâlnesc.”

În concluzie, Castelul Eggenberg și parcul său sunt o atracție turistică importantă în Graz, Austria. Castelul oferă o experiență culturală și istorică unică, cu arhitectura sa impresionantă și grădinile sale frumoase. Vizitați Castelul Eggenberg și descoperiți istoria și cultura Austriei!

Munții și natura din jurul orașului Graz

Munții și natura din jurul orașului Graz sunt o parte integrantă a atracțiilor turistice și a activităților de agrement din regiune. În acest capitol, vom explora munții și natura din jurul orașului Graz, precum și posibilitățile de drumeție și sporturi de iarnă.

Munții din jurul orașului Graz

Munții din jurul orașului Graz oferă o varietate de posibilități de drumeție și sporturi de iarnă. Munții Schöckl și Kaiserschild sunt doar doi dintre cei mai cunoscuți munți din regiune, care oferă trasee de drumeție și pârtii de schi pentru toate nivelurile de dificultate.

 • Schi și snowboard: Munții din jurul orașului Graz oferă pârtii de schi și snowboard pentru toate nivelurile de dificultate, de la pârtii ușoare pentru începători până la pârtii dificile pentru experții în schi și snowboard.
 • Drumeție: Munții din jurul orașului Graz oferă trasee de drumeție pentru toate nivelurile de dificultate, de la trasee ușoare până la trasee mai dificile pentru cei mai experimentați.
 • Ciclism: Munții din jurul orașului Graz oferă trasee de ciclism pentru toate nivelurile de dificultate, de la trasee ușoare până la trasee mai dificile pentru cei mai experimentați.

Parcurile și grădinile orașului

Parcurile și grădinile orașului Graz sunt o oază de relaxare și recreere în inima orașului. Parcul Augarten și Grădina Botanică sunt doar doi dintre cele mai cunoscute parcuri și grădini din oraș.

 • Parcul Augarten: Parcul Augarten este unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri din oraș, cu o suprafață de peste 10 hectare. Aici, vizitatorii pot găsi o varietate de plante și flori, precum și un lac și o fântână.
 • Grădina Botanică: Grădina Botanică din Graz este o grădină botanică cu o suprafață de peste 2 hectare, care găzduiește o varietate de plante și flori din întreaga lume.

Activități în aer liber

Activitățile în aer liber sunt o parte integrantă a atracțiilor turistice din Graz. De la ciclism și pescuit până la drumeție și sporturi de iarnă, există o varietate de activități care pot fi făcute în jurul orașului Graz.

 • Ciclism: Ciclismul este o activitate populară în jurul orașului Graz, cu trasee de ciclism pentru toate nivelurile de dificultate.
 • Pescuit: Pescuitul este o altă activitate populară în jurul orașului Graz, cu râuri și lacuri care oferă o varietate de specii de pește.
 • Drumeție: Drumeția este o activitate populară în jurul orașului Graz, cu trasee de drumeție pentru toate nivelurile de dificultate.

„Natura este cel mai bun medicament pentru suflet și trup. În jurul orașului Graz, natura este la doar un pas distanță.”

Gastronomia și viața de noapte în Graz

Gastronomia și viața de noapte în Graz sunt două aspecte importante ale orașului, care oferă o experiență unică și plăcută pentru turiști și locuitori deopotrivă. În acest capitol, vom explora bucătăria austriacă, restaurantele și cafenelele din Graz, precum și viața de noapte din oraș.

Bucătăria austriacă

Bucătăria austriacă este cunoscută pentru deliciile sale tradiționale, care sunt influențate de istoria și cultura țării. Una dintre cele mai cunoscute specialități austriece este șnițelul, un fel de mâncare care constă într-un filet de carne de porc sau vită, împănat într-un strat de făină, ou și pesmet, și apoi prăjit în ulei. Alte specialități austriece includ gulașul, un fel de mâncare care constă într-un sos gros de carne de vită și legume, servit cu mămăligă sau pâine, și tarte de ciocolată, un desert delicios care constă într-un strat de ciocolată topită peste o bază de aluat.

În Graz, există multe restaurante care oferă bucătărie austriacă tradițională, cum ar fi Restaurantul Hofkeller, care este cunoscut pentru șnițelul său delicios, și Restaurantul Stiftskeller, care oferă o gamă largă de specialități austriece.

Restaurante și cafenele

Graz este cunoscut pentru restaurantele și cafenelele sale, care oferă o atmosferă plăcută și o gamă largă de opțiuni culinare. Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Graz este Restaurantul Hofkeller, care este cunoscut pentru șnițelul său delicios și atmosfera sa tradițională. Alt restaurant cunoscut este Restaurantul Stiftskeller, care oferă o gamă largă de specialități austriece și o atmosferă plăcută.

În ceea ce privește cafenelele, Graz are o mulțime de opțiuni, cum ar fi Cafeneaua Kulturhaus, care este cunoscută pentru atmosfera sa plăcută și cafeaua sa delicioasă, și Cafeneaua Hauptplatz, care este situată în centrul orașului și oferă o vedere frumoasă asupra pieței principale.

Viața de noapte în Graz

Viața de noapte în Graz este vibrantă și oferă o gamă largă de opțiuni pentru cei care doresc să se distreze. Unul dintre cele mai cunoscute locuri de noapte din Graz este clubul PPC, care este cunoscut pentru atmosfera sa plăcută și muzica sa bună. Alt loc de noapte cunoscut este barul Die Scherbe, care este situat în centrul orașului și oferă o atmosferă plăcută și o gamă largă de băuturi.

5 Puncte Cheie

 • Bucătăria austriacă este cunoscută pentru deliciile sale tradiționale, cum ar fi șnițelul și gulașul.
 • Restaurantele și cafenelele din Graz oferă o atmosferă plăcută și o gamă largă de opțiuni culinare.
 • Viața de noapte în Graz este vibrantă și oferă o gamă largă de opțiuni pentru cei care doresc să se distreze.
 • Restaurantul Hofkeller este cunoscut pentru șnițelul său delicios și atmosfera sa tradițională.
 • Cafeneaua Kulturhaus este cunoscută pentru atmosfera sa plăcută și cafeaua sa delicioasă.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %