Fără birocrație în Sectorul 1 = One-stop-shop pentru acte și autorizații – Ramona Ioana Bruynseels, candidat primăria sector 1

Read Time:1 Minute, 52 Second

Situația Curentă: Birocrația și Ineficiența în Sectorul 1

Birocrația și procesele ineficiente continuă să sufle potențialul de dezvoltare al Sectorului 1, complicând viața cetățenilor și limitând atracția pentru investitori. Timpii de așteptare lungi pentru eliberarea actelor și drumurile interminabile între diferite instituții sunt realități cu care locuitorii Sectorului 1 se confruntă zilnic.

Problemele Principale și Necessitatea Reformei

Cetățenii Sectorului 1 sunt adesea nevoiți să aștepte luni de zile, chiar ani, pentru a primi răspuns la cererile de acte sau autorizații. Această situație generează frustrări, pierderi de timp și de resurse, afectând calitatea interacțiunii dintre administrația publică și populație.

Soluții Propuse de Ramona Ioana Bruynseels

Digitalizarea Completă a Administrației Publice

Propun implementarea unei adevărate transformări digitale în administrația publică a Sectorului 1, pentru a face serviciile mai accesibile, mai rapide și mai eficiente. Aceasta include:

Platformă Online Integrată

Voi dezvolta o platformă online unde cetățenii vor putea programa întâlniri, depune cereri și accesa informații despre serviciile publice. Acest sistem va reduce semnificativ timpii de așteptare și va simplifica procedurile administrative.

Sistem de Plată Online

Implementarea unui sistem de plată online pentru toate taxele și impozitele locale va facilita procesul de plată pentru rezidenți și va elimina nevoia deplasărilor fizice la ghișee.

Aplicație Mobilă pentru Notificări și Alertări

Crearea unei aplicații mobile va permite cetățenilor să primească alerte despre evenimente și noutăți locale, dar și să raporteze problemele comunității direct prin smartphone.

Digitalizarea Registrelor Civile

Digitalizarea completă a evidenței populației și a registrelor civile va ușura accesul la documente oficiale, precum acte de identitate sau certificate.

Vot Online pentru Inițiative Locale

Voi introduce sistemul de vot online pentru referendumuri locale, oferind cetățenilor posibilitatea de a participa activ la deciziile comunitare fără a se deplasa.

Portal de Transparență și Acces la Informații

Un portal dedicat transparenței va oferi acces deschis la datele despre cheltuielile publice și deciziile administrative, consolidând încrederea și participarea civică.

Colaborări pentru Inovație și Educație Digitală

Parteneriatele cu universități și centre de cercetare vor sprijini dezvoltarea de soluții inovatoare pentru digitalizarea serviciilor publice și vor promova educația digitală în rândul comunității.

Prin aceste măsuri, Sectorul 1 poate deveni un model de eficiență și transparență, atrăgând mai mulți investitori și îmbunătățind calitatea vieții pentru toți locuitorii săi. Eforturile noastre comune pot transforma Sectorul 1 într-o zonă unde administrația lucrează pentru oameni, nu împotriva lor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %