Harvey Deutschendorf: „8 lucruri pe care nu le faci niciodată când vorbești cu alții” – Inteligența financiară

Read Time:2 Minute, 0 Second

8 lucruri pe care nu le faci niciodată când vorbești cu alții

Harvey Deutschendorf, autorul cărții „Emotional Intelligence Game Changers: 101 Ways to Win at Life & Work”, a studiat obiceiurile oamenilor inteligenți emoțional timp de 20 de ani. În urma cercetărilor sale, a identificat opt lucruri pe care oamenii cu inteligență emoțională ridicată nu le fac niciodată când vorbesc cu alții.

1. Nu se concentrează doar pe ei înșiși

Oamenii cu inteligență emoțională ridicată înțeleg importanța de a recunoaște și aprecia emoțiile celorlalți. Ei nu se concentrează doar pe propriile emoții, ci și pe cele ale celorlalți. Această abilitate îi ajută să implice oamenii din jurul lor și să creeze conexiuni puternice.

2. Nu își forțează opiniile asupra celorlalți

Forțarea opiniilor asupra celorlalți poate duce la defensivitate și la ridicarea de bariere în comunicare. Oamenii cu inteligență emoțională ridicată înțeleg importanța ascultării active și permit celorlalți să se simtă în controlul situației. Prin ascultare activă, ei își arată respectul față de părerea celorlalți și își pot exprima propriile idei într-un mod mai persuasiv.

3. Nu spun: „Nu este responsabilitatea mea”

Oamenii cu inteligență emoțională ridicată sunt întotdeauna dispuși să-și împărtășească timpul și cunoștințele pentru a ajuta ceilalți. Ei înțeleg că rolul lor într-o organizație este mai mult decât o simplă fișă de post și caută mereu modalități de a contribui la succesul colectiv.

4. Nu își pierd timpul cu oricine

Oamenii cu inteligență emoțională ridicată se asociază cu oameni pozitivi, care împărtășesc aceleași obiective și aspirații. Ei se susțin reciproc și sărbătoresc realizările celuilalt. Evită interacțiunile cu oamenii negativi, deoarece aceștia le pot epuiza energia și pot avea un impact negativ asupra stării lor emoționale.

5. Nu lasă nimic să le distragă atenția atunci când alții vorbesc

Oamenii cu inteligență emoțională ridicată acordă atenție deplină celorlalți atunci când aceștia vorbesc. Evită distragerile și demonstrează că sunt prezenți și interesați prin contact vizual, zâmbet și ascultare activă. Această atitudine le arată celorlalți că sunt importanți și că le acordă atenție.

6. Nu uită micile detalii

Oamenii cu inteligență emoțională ridicată acordă atenție micilor detalii și le folosesc în conversații ulterioare. Repetarea numelui unei persoane sau amintirea unor informații importante despre aceasta demonstrează că îi acordă importanță și îi face să se simtă valorizați.

7. Stau departe de glumele jignitoare sau lipsite de gust

Oamenii cu inteligență emoțională ridicată evită glumele jignitoare sau lipsite de gust, deoarece înțeleg că acestea pot răni sau ofensa pe ceilalți. Ei manifestă sens

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %