Importanța finanțării în afaceri – Inteligența financiară

Read Time:2 Minute, 10 Second

Importanța finanțării în afaceri – Inteligența financiară

Introducere

Finanțarea reprezintă un aspect crucial în dezvoltarea și creșterea unei afaceri. Aceasta oferă posibilitatea de a susține necesitatea de cash flow și capitalul de lucru necesar pentru a asigura o dezvoltare constantă. În acest articol, vom analiza importanța finanțării în afaceri și cum aceasta poate influența evoluția unei companii.

Prezentarea companiei CBN Agro Tech SA

CBN Agro Tech SA este o companie care activează în domeniul agricol și furnizează tehnologie pentru soluții de monitorizare și automatizare a proceselor din silozuri agricole. Aceasta a fost înființată în 2013 de către doi frați, Nourescu, și a avut o creștere semnificativă în ultimii ani.

Evoluția companiei în ultimii ani

Deși au existat provocări pe parcursul anilor, CBN Agro Tech SA a înregistrat o creștere de 60-70% de la an la an. Compania și-a extins gama de produse și servicii, furnizând soluții complete pentru monitorizarea și controlul proceselor din silozuri agricole.

Oportunități și provocări în perioada 2020-prezent

Perioada pandemiei a adus provocări semnificative pentru CBN Agro Tech SA. Interacțiunea umană a fost redusă, iar evenimentele și târgurile agricole au fost anulate. De asemenea, criza de aprovizionare și scumpirile la materiale au afectat compania. Cu toate acestea, CBN Agro Tech SA a reușit să facă față acestor provocări și să susțină creșterea într-un ritm constant.

Investițiile realizate în cadrul companiei

CBN Agro Tech SA a investit în principal în cercetare și dezvoltare (R&D), îmbunătățind produsele existente și dezvoltând noi soluții tehnologice pentru domeniul agricol.

Importanța cash flow-ului în dezvoltarea afacerii

Cash flow-ul este considerat sângele unei companii și joacă un rol crucial în dezvoltarea afacerii. Deoarece procesul de aprovizionare, producție și livrare poate dura între 3 și 6 luni, există un decalaj între momentul cheltuirii banilor și momentul încasării. Finanțarea adecvată poate ajuta la acoperirea acestui decalaj și asigurarea unui flux constant de capital.

Importanța finanțării în dezvoltarea afacerii CBN Agro Tech SA

CBN Agro Tech SA a accesat o linie de credit pentru a-și fluidiza capitalul de lucru. Aceasta le-a permis să fie mai flexibili în achiziționarea de la furnizori, să-și facă stocuri suficiente și să își achite facturile și salariile la timp. Finanțarea a avut un impact pozitiv asupra business-ului, permițându-le să susțină creșterea dorită și să își consolideze poziția pe piață.

Importanța unui consultant din partea băncii

Un consultant din partea băncii poate aduce o perspectivă nouă și expertiză complementară în dezvoltarea afacerii. CBN Agro Tech SA a apreciat faptul că au putut discuta deschis și cu ușurință cu consultanții de la factory by Raiffeisen Bank, ceea ce a contribuit la alegerea lor ca partener de finan

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %