Lansarea acceleratorului „Femei antreprenor” la Romanian Venture Forum, ediția a II-a – Financial Intelligence

Lansarea acceleratorului „Femei antreprenor” la Romanian Venture Forum, ediția a II-a – Financial Intelligence

Read Time:2 Minute, 15 Second

Lansarea acceleratorului „Femei antreprenor” la Romanian Venture Forum, ediția a II-a – Financial Intelligence

Romanian Venture Forum (RVF) este un eveniment anual care adună laolaltă antreprenori, investitori și organizații de profil din domeniul venture capital. Ediția a doua a acestui forum internațional a avut loc pe 22 noiembrie la Teatrul Odeon din București și a reunit 10 fonduri de venture capital locale și internaționale, precum și peste 200 de antreprenori și aspiranți.

Lansarea acceleratorului „Femei antreprenor”

Una dintre premierele evenimentului a fost lansarea acceleratorului pentru „Femei antreprenor”. Acest program are ca scop sprijinirea și dezvoltarea femeilor antreprenor din România, oferindu-le resurse și mentorat pentru a-și crește afacerile. Lansarea acestui accelerator reprezintă un pas important în promovarea egalității de gen în mediul de afaceri și în încurajarea femeilor să-și urmeze visurile antreprenoriale.

Sesiunea de pitching pentru antreprenori juniori

RVF a inclus și o sesiune de pitching dedicată antreprenorilor juniori, în care au concurat echipe de liceeni cu proiecte inovatoare. Echipa câștigătoare a fost Noligy, reprezentată de echipa Colegiului Național Elena Cuza din București. Această competiție a oferit tinerilor antreprenori o oportunitate unică de a-și prezenta ideile și de a primi feedback și sprijin din partea experților din domeniul venture capital.

Importanța venture capital în dezvoltarea economică a României

RVF a adus în atenție importanța fondurilor de investiții de tip venture capital în dezvoltarea durabilă a economiei românești. Potrivit unui studiu prezentat în cadrul evenimentului, investițiile în România în raport cu PIB-ul sunt în concordanță cu indicatorii monitorizați de OECD, fiind de 0,16% în perioada 2015-2019. Cu toate acestea, raportul fondurilor colectate în PIB este încă scăzut, de doar 0,01%. Dezvoltarea durabilă a economiei românești este strâns legată de accesul la fonduri de investiție de tip venture capital, care reprezintă un motor esențial pentru inovație, competitivitate și progres pe termen lung.

Tendințe și provocări în domeniul venture capital

RVF a fost o ocazie pentru experți și profesioniști din domeniul venture capital să discute despre tendințele și provocările actuale din piață. Panelurile de discuții au abordat subiecte precum tendințele ecosistemului de venture capital european, provocările din piața de venture, factorii care contribuie la creșterea unui start-up și impactul inteligenței artificiale asupra ecosistemului start-up-urilor din Europa Centrală și de Est. Aceste discuții au adus insight-uri valoroase și informații noi și utile participanților, oferindu-le o perspectivă asupra direcției în care se îndreaptă industria venture capital.

Sprijinul autorităților și rolul lor în dezvoltarea mediului de afaceri

RVF a beneficiat de sprijinul autorităților de cel mai înalt nivel, precum Nicolae CIUCĂ – Președintele Senatului, Adrian CÂCIU – Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Bogdan IVAN – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Prezența acestor reprezentanți ai autorităților la un eveniment

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %