M Core achiziționează 25 de parcuri de retail în România pentru 219 milioane de euro – Financial Intelligence

Read Time:1 Minute, 58 Second

M Core achiziționează 25 de parcuri de retail în România pentru 219 milioane de euro

Firma internațională de avocatură CMS a asistat L&C Properties, parte a M Core, unul dintre cei mai mari deținători de proprietăți comerciale din Marea Britanie, în achiziția a 25 de parcuri de retail în România, în valoare de aproape 219 milioane de euro. Aceasta reprezintă cea mai mare investiție a M Core până în prezent și marchează intrarea companiei pe piața din România.

Unul dintre cele mai mari portofolii de parcuri de retail din România

Tranzacția realizată de M Core înseamnă achiziționarea unuiul dintre cele mai mari portofolii de parcuri de retail din România, deținute de un singur operator. Aceste parcuri se găsesc în 24 de orașe și au o suprafață totală de retail de peste 132.000 de metri pătrați. Printre parcurile de retail din portofoliu se numără și Shopping Park Pipera Plaza și Shopping Park Mediaș.

Extinderea pe piața românească

M Core este deja prezentă în Marea Britanie, Germania și Polonia, iar achiziția acestor parcuri de retail marchează intrarea companiei pe piața din România. Această mișcare strategică demonstrează interesul companiei pentru piața românească și potențialul acesteia în domeniul proprietăților comerciale.

Consultanță oferită de CMS

CMS, firma internațională de avocatură, a oferit consultanță în toate aspectele legate de această tranzacție. Aceasta includea due diligence asupra întregului portofoliu achiziționat, negocierea și finalizarea întregii documentații de achiziție și obținerea tuturor aprobărilor necesare pentru finalizarea tranzacției. Echipa multidisciplinară a CMS a fost coordonată de Horea Popescu (Corporate M&A), Roxana Frățilă (Real Estate) și Mircea Moraru, cu sprijinul valoros al Alinei Tihan și al echipei extinse din care au făcut parte peste 10 avocați din echipele de Corporate M&A, Real Estate, Comercial, Litigii, Tax și Banking.

O veste bună pentru piața românească de real estate

Această tranzacție este o veste foarte bună pentru piața românească de real estate și în special pentru sectorul de retail. Intrarea unui nou jucător internațional important demonstrează încrederea în potențialul pieței locale. Tranzacția este semnificativă nu doar din perspectiva volumului mare de proprietăți achiziționate și a valorii, dar și din cauza gradului ridicat de complexitate, implicând negocieri susținute pe parcursul mai multor luni. Se estimează că vor apărea și alte tranzacții similare în viitorul apropiat, pe măsură ce piața locală va continua să creeze proiecte credibile și atractive pentru investitori.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %