Modalități de achiziție a unei mașini: avantaje și dezavantaje

Read Time:3 Minute, 34 Second

Ești în căutarea unui nou autoturism? În acest caz trebuie să studiezi toate opțiunile pe care le ai la îndemână și să iei o decizie care să se potrivească atât cu bugetul pe care îl ai la dispoziție, cât și cu nevoile pe care le ai. Indiferent că dispui de o sumă mai mare de bani pe care poți să o cheltui pentru mașină sau că, din contră, ești în căutarea unor opțiuni mai accesibile sau chiar în căutarea unor variante de rate, există mai multe modalități prin care poți să cumperi o mașină. În acest articol vei descoperi principalele avantaje și dezavantaje ale celor mai populare moduri de a achiziționa un nou autoturism. 

Mașină cumpărată cu „banii jos”

Una dintre primele opțiuni atunci când vrei o nouă mașină este să o cumperi cu banii jos. Această variantă este valabilă atât pentru achiziționarea unui autoturism nou, direct din reprezentanță, cât și pentru cumpărarea unei mașini second-hand. Principalul avantaj al acestei modalități este că nu mai trebuie să îți faci griji pe viitor cu privire la rate sau credite și că odată cu semnarea contractului și a completării actelor, mașina este doar a ta. Desigur, acest lucru presupune să dispui de o sumă mai consistentă de bani și să faci eventuale sacrificii pentru a avea tot bugetul la dispoziție. În funcție de venituri și de cheltuielile obișnuite poți să faci un calcul pentru a vedea dacă această variantă ți se potrivește. 

Autoturism achiziționat în rate

Un credit poate să fie convenabil atunci când vrei să cumperi o mașină. Din nou, varianta se aplică atât mașinilor noi, cât și celor la mâna a doua. Evident, pentru a putea lua un credit bancar trebuie să îndeplinești anumite condiții legate de venituri și de cheltuieli, în așa fel încât banca să îți aprobe suma de bani de care ai nevoie. Principalul avantaj al creditului este că, odată ce ai plătit avansul, vei primi instant banii necesari pentru a cumpăra mașina și aceasta va deveni a ta. Totuși, trebuie să fii conștient de faptul că lunar va trebui să achiți o anumită sumă iar, la final, vei constata că ai plătit mai mult decât ai împrumutat, suma respectivă reprezentând dobânda aferentă creditului. Este nevoie să te documentezi pentru a găsi cea mai avantajoasă instituție bancară pentru creditare, în așa fel încât dobânda să fie cât mai mică și ratele să poată fi achitate până la data scadentă.

Leasing financiar

Leasingul financiar este, practic, un contract de închiriere care, odată încheiat, îți dă posibilitatea de a cumpăra bunul utilizat până în acel moment, în acest caz – mașina. Astfel, la finalul contractului, poți deveni proprietarul de drept al autoturismului dacă asta îți dorești, în schimbul unei sume accesibile, stabilite încă de la început. Spre deosebire de leasingul operațional, cel financiar nu este atât de strict și, cel mai important, îți dă opțiunea de a cumpăra mașina. Leasingul financiar este de cele mai multe ori o variantă preferată de clienții care nu au folosit prea mult timp mașina. După ce utilizezi un autoturism o perioadă de 3 ani, să zicem, mai ales dacă ai îngrijit mașina cum trebuie, șansele de a dori să o păstrezi sunt destul de mari, așa că prin finanțare leasing te bucuri de acest avantaj. 

Avantajele colaborării cu Mobile Cars

Mobile Cars este una dintre companiile cu notorietate de pe piață. Cu ajutorul acesteia poți să accesezi finanțare prin leasing pentru a achizționa mașina fără eforturi financiare prea mari. Condițiile de finanțare generale cerute de Mobile Cars, care pot suferi mici modificări de la caz la caz, includ:

  • Avans între 10 și 60%
  • Perioadă de creditare între 1 și 5 ani
  • Valoare reziduală între 0 și 20%
  • Dobândă începând de la 2,99%
  • Posibilitate de închidere anticipată a contractului de leasing după o perioadă de 1 an

Dacă dorești să cumperi o mașină și nu ai idee care ar fi cea mai convenabilă variantă, merită să iei în calcul leasingul financiar prin Mobile Cars. Această opțiune te ajută să te bucuri de o mașină de calitate, potrivită cu nevoile pe care le ai și care să te ajute să îți îndeplinești obiectivele. Contactează Mobile Cars și află ce opțiuni ai la dispoziție pentru o astfel de investiție. 

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %