Ai decis sa-ti protejezi proprietatea, fie ca vorbim despre un apartament, o casa, un spatiu de birouri, un teren sau o parcare, cu echipamente de securitate audio-video? Le-ai cumparat deja, cheltuind o suma de ordinul sutelor, poate chiar miilor de lei pe toate echipamentele?
Daca raspunsul la ambele intrebari de mai sus este DA, trebuie sa stii ca te afli intr-o etapa cruciala, din cel putin doua puncte de vedere, pe care le vom explica mai jos. De asemenea, este un moment in care, tinand cont de context, poti lua o hotarare gresita, care sa te afecteze pe termen scurt, mediu si lung. Iata despre ce este vorba!
1. Costul echipamentelor nu a avut timp sa se amortizeze. In primul rand, avand in vedere ca abia ai achizitionat produsele, poate nici nu ti-au fost livrate inca, este absolut normal faptul ca pretul lor nu a inceput inca sa se amortizeze (ceea ce se va intampla odata ce vor fi puse in functiune). Astfel, te regasesti intr-o situatie in care resimti doar costul, nu si vreun beneficiu.
2. Montajul camerelor de supraveghere – pretul la care nu trebuie sa eziti. Avand in vedere situatia descrisa mai sus, este foarte probabil sa fii reticent la orice cheltuieli suplimentare. Totusi, in ceea ce priveste montajul camerelor de supraveghere, pretul este unul redus, prin comparatie cu beneficiile sale. Iar, parcurgand articolul in continuare, vei afla de ce sa nu spui „pas” acestui mic efort financiar in plus!
Montajul camerelor de supraveghere – pretul nu este un impediment
De ce sa apelezi la o firma specializata in montajul camerelor de supraveghere (pretul este de la doar cateva zeci de lei pana la cateva sute de lei per echipament), asa cum este Shop-security.ro, si sa nu optezi pentru varianta DIY (do it yourself)?
In primul rand, pentru ca adevaratii experti in domeniu vor sti exact cum sa monteze dispozitivele (in ce loc, la ce inaltime, sub ce unghi etc.), astfel incat ele sa surprinda intreg perimetrul vizat, fara sa existe unghiuri moarte si fara ca o camera sa „dubleze” imaginile inregistrate de alta (lucru care ar insemna o risipa de resurse).
In al doilea rand, spre deosebire de utilizatorii „casnici” sau neinitiati, profesionistii cu o experienta indelungata in instalarea dispozitivelor de tip surveillance vor sti sa-ti recomande fix tipul de camere de supraveghere de care ai nevoie, cu toate specificatiile tehnice si functiile inteligente necesare (spre exemplu, senzori IR – inclusiv pentru filmari nocturne de calitate si camere exterioare protejate de carcasa – pentru a „face fata” intemperiilor).
In concluzie, ar fi bine ca, daca intentionezi sa iti dotezi proprietatea cu un sistem de supraveghere audio-video, sa apelezi inca de la inceput la know-how-ul expertilor. Insa, si daca ai apucat deja sa achizitionezi echipamentele, inca ai timp sa optezi pentru o echipa specializata, precum cea amintita mai sus, care sa te ajute sa instalezi camerele in pozitiile ideale. Si nu uita: o suma infima cheltuita astazi se va intoarce la tine inzecit, prin oferirea de protectie si limitarea riscurilor!