No More Ransom a ajutat peste 1,5 milioane de oameni sa-si decripteze dispozitivele

Read Time:2 Minute, 21 Second

26 iulie 2022

No More Ransom, initiativa lansata pentru a ajuta victimele ransomware-ului sa-si decripteze fisierele, sarbatoreste aniversarea a sase ani. De la lansare, a crescut de la patru parteneri la 188 si a contribuit cu 136 de instrumente de decriptare care acopera 165 de familii de ransomware. Procedand astfel, initiativa a ajutat peste 1,5 milioane de oameni, din intreaga lume, sa-si decripteze dispozitivele – proiectul fiind disponibil in 37 de limbi.

Ransomware-ul cripteaza informatiile valoroase stocate pe computerele victimelor, infectandu-le folosind site-uri web nesigure si frauduloase, descarcari de software, atasamente rau intentionate si prin atacuri RDP (remote desk protocol) si exploatand servere vulnerabile. Infractorii cauta apoi sa obtina rascumparare de la victime, promitand ca in schimb isi vor recupera datele criptate. Acest tip de malware a fost o preocupare de securitate cibernetica de multi ani, atacatorii vizand toate tipurile de victime – de la clienti la companii mari – si evoluand de la grupari separate la afaceri cu drepturi depline, cu propriile lor ecosisteme.

Pentru a ajuta oamenii si organizatiile sa obtina acces la informatii valoroase, National High Tech Crime Unit of the Dutch National Police, Europol’s European Cybercrime Centre, Kaspersky si alti parteneri au creat in comun initiativa No More Ransom, in 2016. Pe site-ul oficial, participantii pot publica instrumente de decriptare, linii directoare si instructiuni despre cum sa raportati o infractiune cibernetica, indiferent de locul in care aceasta s-a intamplat. Aceste instrumente si materiale au ajutat victimele a 165 de familii de ransomware sa-si recupereze datele fara nicio plata. Pe langa instrumentele de decriptare, proiectul urmareste si sa raspandeasca informatii despre cum functioneaza ransomware-ul si ce masuri pot fi luate pentru a preveni infectarea.

Kaspersky este unul dintre partenerii fondatori care a contribuit la cele 9 instrumente de decriptare, care au ajutat la recuperarea datelor criptate de 38 de familii de ransomware. Din 2016, aceste instrumente au fost descarcate de peste 185.000 de ori.

Pentru a gasi informatii suplimentare despre sprijinul oferit in lupta impotriva ransomware-ului sau pentru a afla mai multe despre initiativa No More Ransom, vizitati site-ul initiativei nomoreransom.org.

 

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globala de securitate cibernetica si confidentialitate digitala fondata in 1997. Expertiza Kaspersky in domeniul amenintarilor si al securitatii informatice se transforma constant in solutii si servicii de securitate inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critica, guvernele si clientii individuali din intreaga lume. Portofoliul cuprinzator de securitate al companiei include protectie endpoint si o serie de solutii si servicii de securitate specializate pentru a lupta impotriva amenintarilor digitale sofisticate si in permanenta evolutie. Peste 400 de milioane de utilizatori sunt protejati de tehnologiile Kaspersky si ajutam 240.000 de clienti corporativi sa protejeze ceea ce conteaza cel mai mult pentru ei. Aflati mai multe pe www.kaspersky.com.

Source

Comunicat de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %