Pune-ti sanatatea pe primul loc si mergi la consultatie de endocrinologie

Read Time:1 Minute, 57 Second

Din punct de vedere medical, glandele fac parte dintr-un sistem extrem de important pentru mentinerea sanatatii din organism. Avand in vedere cat de complex este acest sistem, se recomanda ca o consultatie de endocrinologie sa fie efectuata in mod periodic pentru mentinerea sanatatii in parametrii normali controland in acelasi timp greutatea, functionarea si activitatea celorlalte sisteme care contribuie la mentinerea acestui aspect.

Ce reprezinta o consultatie de endocrinologie?

consultatie endocrinologie

Pentru a intelege cum functioneaza acest sistem extrem de important in organism, trebuie sa intelegem cum functioneaza glandele care sunt secretoare de hormoni, in special datorita faptului ca acestia actioneaza ca niste mesageri ce transmit informatii in tot organismul, in sa in mod indirect. Acestia au capacitatea de a modela diverse procedee si procese, functii, atributii si multe altele. O consultatie de endocrinologie te va ajuta sa determini care este starea in care te afli, iar in cazul femeilor care iau anticonceptionale, acesta este extrem de important pentru mentinerea unor functii normale.

Acest sistem extrem de important din organism nu trebuie ignorat, intrucat are capacitatea de a influenta cel mai mult modul in care corpul lucreaza. Spre exemplu, in cazul in care o glanda nu functioneaza in termeni normali, aceasta poate trimite semnale in tot corpul, iar adesea un simpton des intalnit este luarea in greutate. Mersul regulat la o consultatie de endocrinologie iti va ajuta sa identifici in ce mod metabolismul lucreaza si cum functioneaza pentru un aport general normal.

Ce simptome te trimit la un cabinet specializat?

In cazul in care un pacient sufera de complicatii extreme si suplimentare, metabolismul nu va mai functiona in termeni normali si se vor observa anumite simptome care vor determina ca ceva nu este in regula. Astfel, primele semne care ar trebui sa te trimita la o consultatie de endocrinologie sunt:

  • Palpitatiile inimii:
  • Transpiratii aparute brusc;
  • Insomnii frecvente;
  • Oboseala frecventa si adesea in timpul zilei;
  • Intoleranta la cald si rece;
  • Stari de constipatie;
  • Cresterea semnificativa in greutate;
  • Hipertensiune arteriala;
  • Tulburari ale ciclului menstrual.

In cadrul Grupului Medical Romgermed, vei gasi servicii medicale calitative si tehnologii moderne care te vor ajuta sa ai parte de un diagnostic eficient si pus corect. Astfel, nu uita sa te programezi in prealabil pentru a beneficia de cele mai bune si calitative servicii medicale din domeniu.

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %