Restaurantele din parcurile Sectorului 1 se închid la ora 23.00

Read Time:2 Minute, 5 Second

Restaurantele din parcurile Sectorului 1 se închid la ora 23.00

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a luat o decizie importantă pentru restaurantele din parcurile din acest sector. Potrivit unui comunicat oficial, toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00. Această măsură a fost luată în urma numeroaselor plângeri primite de la locuitorii din zonă referitoare la muzica dată la maxim în parcul Herăstrău de către unii patroni de cluburi.

Scopul acestei decizii este de a asigura liniștea și confortul comunității locale, care a fost afectată de zgomotul produs de anumite unități comerciale. Primarul Clotilde Armand a declarat că acești afaceriști, care au sprijin politic și plătesc chirie unor firme controlate din Panama, au ignorat nevoia de liniște a comunității locale și au crezut că nu li se poate întâmpla nimic. Prin urmare, primarul a decis să impună respectarea legii și bunului simț.

Revizuirea autorizațiilor deja emise

În cazul autorizațiilor de funcționare deja emise pentru restaurantele din parcuri, care depășesc intervalul orar 07.00-23.00, primarul Clotilde Armand a cerut revizuirea lor în regim de urgență. Aceste autorizații vor fi ajustate pentru a se conforma programului stabilit. De asemenea, primarul a solicitat funcționarilor Serviciului Autorizații de Funcționare și Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 să nu mai emită autorizații de funcționare în interiorul parcurilor pentru unitățile comerciale și de prestări servicii care pot crea riscuri pentru sănătatea populației sau disconfort comunității prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante.

Decizia se bazează pe normele de igienă și sănătate publică

Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile „Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației”, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății. Primarul Clotilde Armand a subliniat că timp de mulți ani, patronii cluburilor din Herăstrău au făcut legea în Sectorul 1, cu complicitatea administrațiilor anterioare. Ea și echipa sa sunt hotărâte să apere drepturile și sănătatea locuitorilor și să reda parcurile comunității locale.

Concluzie

Decizia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de a închide restaurantele din parcuri la ora 23.00 este o măsură importantă pentru asigurarea liniștii și confortului comunității locale. Această decizie se bazează pe normele de igienă și sănătate publică și are ca scop protejarea sănătății populației și evitarea disconfortului cauzat de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante. Primarul Clotilde Armand este hotărâtă să apere drepturile locuitorilor și să reda parcurile comunității locale, în ciuda opoziției din partea unor afaceriști cu sprijin politic.

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %