Românii aplică la 9 locuri de muncă în octombrie (platformă) – Financial Intelligence

Read Time:1 Minute, 31 Second

Românii aplică la 9 locuri de muncă în octombrie (platformă) – Financial Intelligence

Românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au trimis 1,1 milioane de CV-uri către angajatori, în luna octombrie, conform unei analize realizate de platforma de recrutare online Bestjobs. Acest lucru reprezintă o creştere de 15% faţă de luna septembrie 2023. În medie, fiecare român a aplicat la nouă posturi de muncă.

Domeniile cu cele mai multe aplicări

Conform analizei, domeniile cu cele mai multe aplicări au fost: Vânzările, Ingineria, IT-ul, Financiar/Contabilitatea şi Call-Center/BPO. În luna octombrie, s-a observat o evoluţie considerabilă în cazul IT-ului, unde volumul aplicărilor a crescut cu 10%, Legal/Sectorul Public – cu 20%, iar Marketing, Vânzări şi Transporturi – cu 5%, fiecare.

Studenţii şi candidaţii entry-level

În luna octombrie, studenţii şi candidaţii entry-level au devenit mult mai activi pe platforma Bestjobs, reprezentând 26% din volumul total al aplicărilor. Aceasta este o cifră similară cu cea din începutul verii, când aceştia aplicau pentru joburile part-time şi sezoniere.

Locurile de muncă remote şi cu program flexibil

Locurile de muncă remote sau cu program flexibil rămân în topul căutărilor candidaţilor activi, cu peste 120.000 de aplicări şi mai mult de 90.000 de căutări. Aceste tipuri de joburi reprezintă 15% din totalul ofertelor disponibile pe platformă.

Tendinţe în căutarea de locuri de muncă

Expresia „part-time” a acumulat peste 45.000 de interogări pe platforma Bestjobs. Acest lucru se datorează perioadei în care studenţii devin activi în căutarea de noi oportunităţi, dar şi eforturilor angajaţilor cu normă întreagă de a-şi suplimenta veniturile. Aceasta este o tendinţă recurentă a ultimului an.

Despre Bestjobs

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, oferind peste 35.000 de locuri de muncă disponibile şi conectând 4,6 milioane de profesionişti la piaţa muncii.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %