ROMCONTROL, 70 de ani de inspecție de mărfuri în România – Financial Intelligence

Read Time:2 Minute, 17 Second

ROMCONTROL, 70 de ani de inspecție de mărfuri în România

ROMCONTROL, prima firmă independentă de inspecție de mărfuri din România, împlinește 70 de ani de activitate, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Este o companie 100% românească de control, neutră şi independentă, cu capital integral privat, cu o cifră anuală de afaceri de peste 12 milioane RON.

70 de ani de performanță și rezistență

„70 de ani înseamnă o viață de om. Pentru o companie, mai ales una din România, să atingi 70 de ani de activitate e o adevărată performanță. Cum reușim să rezistăm în aceste condiții de maximă imprevizibilitate? Peste 40% din personalul nostru de astăzi are, fiecare în parte, mai mult de 20 ani experiență în Romcontrol S.A. Oamenii chiar sunt cea mai importantă valoare a companiei și încurajăm crearea de echipe multigeneraționale care să transmită celor mai tineri experiența acumulată în timp. Aceasta este o altă valoare de bază a organizației care ne ajută să oferim clienților servicii pe măsura nevoilor lor, pliate pe particularitățile acestora. Suntem flexibili, fără a face rabat de la calitate”, declară Cristian Paul, CEO ROMCONTROL S.A.

O companie pionieră în inspecția de mărfuri

Compania Romcontrol a fost de-a lungul timpului un pionier în multe domenii de inspecție în România și continuă să fie. În ultima perioadă, echipa creează proiecte pentru industria de reciclare, unde a făcut pași importanți, la fel și în industria alimentară de retail. Toate aceste noi direcții se derulează în paralel cu principalele obiecte de activitate.

O istorie de succes

Povestea ROMCONTROL începe cu 1953, odată cu înființarea Oficiului de Control al Mărfurilor, punându-se astfel bazele industriei de control calitativ și cantitativ din România. Serviciile de inspecție a mărfurilor, produselor, echipamentelor și expertizele vamale au fost cele care au asigurat standardul ridicat și renumele internațional în relațiile de import-export ale României. Începând din 1984, firma a fost condusă de inginerul Viorel Paul și a cunoscut cea mai mare ascensiune, care a adus extinderea pe plan internațional.

În 1991, Romcontrol a devenit societate pe acțiuni. Cei 35 de evaluatori au realizat peste 10.000 de rapoarte de evaluare. Underwriter Laboratories, Gafta, Fosfa sunt doar câteva dintre acreditările și certificările cele mai importante deținute de-a lungul timpului. Din 2002, ROMCONTROL S.A. a devenit prima organizaţie de inspecţie din România acreditată de către RENAR ca organism de inspecţie de tip A, total independentă faţă de părţile implicate. Compania nu a avut niciodată datorii la stat sau la parteneri.

În 2023, compania numără peste 100 de profesioniști în cele 18 agenții din principalele orașe din țară, oferind avantajul strategic al singurei rețele cu acoperire națională. Compania este prezentă pe piața produselor petroliere și petrochimice, metale și minereuri, cereale și furaje, asigurând controlul

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %