Ahold Delhaize achiziționează Profi în România – Informații financiare

Read Time:2 Minute, 8 Second

Ahold Delhaize achiziționează Profi în România – Informații financiare

Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piața mondială de retail alimentar, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România. Această achiziție face parte din strategia de extindere a Ahold Delhaize pe piața românească și va consolida poziția companiei în sectorul retailului alimentar.

Detalii despre tranzacție

MidEuropa, compania care deține Profi Rom Food, a anunțat că a încheiat acordul de vânzare la o valoare de 1,3 miliarde de euro pre-IFRS16 (1,8 miliarde de euro post-IFRS 16). Aceasta reprezintă a patra operațiune de exit realizată de MidEuropa în 2023. Tranzacția este supusă aprobării autorităților competente în materie de concurență și se estimează că va fi finalizată în cursul anului 2024.

Planurile Ahold Delhaize pentru piața românească

Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est al Ahold Delhaize, a declarat că România este o piață atractivă, cu o dezvoltare susținută prin investiții solide. Compania este încântată să contribuie la dezvoltarea pieței locale de retail alimentar, acum și alături de Profi. Ahold Delhaize are o experiență vastă în dezvoltarea celor mai bune practici și în integrarea în cultura locală. Prin această achiziție, compania speră să aducă și mai multă valoare comunităților pe care le deservesc în România.

Despre Ahold Delhaize

Ahold Delhaize este unul dintre cei mai mari jucători din retail la nivel global în segmentul de supermarketuri și comerț online. Compania deține 19 branduri la nivel mondial și deserveste 60 de milioane de clienți în fiecare săptămână, atât în magazine, cât și online. Ahold Delhaize are peste 414.000 de angajați în 7.659 de magazine alimentare și de specialitate. Compania este listată la bursele Euronext Amsterdam și Bruxelles și este prezentă și pe piața americană.

Despre Profi

Profi este un important retailer alimentar de proximitate din România, cu o rețea extinsă de peste 1.650 de magazine în toată țara. Compania are peste 28.000 de angajați și a generat venituri de peste 2,5 miliarde de euro într-o perioadă de 12 luni. Prin achiziționarea Profi, Ahold Delhaize va extinde și completa rețeaua deja existentă de magazine Mega Image din România.

Concluzie

Achiziționarea Profi de către Ahold Delhaize reprezintă o mișcare strategică importantă pentru companie și va consolida poziția sa pe piața românească. Ahold Delhaize are planuri ambițioase de extindere și dezvoltare în România, iar această achiziție va contribui la atingerea acestor obiective. Comunitățile din România vor beneficia de mai multe opțiuni de cumpărături și servicii de calitate oferite de aceste două branduri puternice.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %