Antibiotice Iaşi alege BEI ca finanţator pentru investiţii de 25 milioane euro

Read Time:1 Minute, 42 Second

Antibiotice Iaşi alege BEI ca finanţator pentru investiţii de 25 milioane euro

Antibiotice Iaşi, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din România, a anunțat că a selectat Banca Europeană de Investiții (BEI) ca finanțator pentru proiectele sale de investiții viitoare. Valoarea investițiilor se ridică la 25 de milioane de euro, conform unui comunicat emis marți.

Procesul de selecție

Potrivit comunicatului, echipa de lucru responsabilă cu achiziționarea serviciilor de finanțare a analizat cele trei oferte primite de la UniCredit Bank, Alpha Bank și Banca Europeană de Investiții. După evaluarea ofertelor, s-a constatat că oferta BEI a fost cea mai eficientă și cu cele mai puține costuri multianuale. Un alt aspect important în selecție a fost faptul că BEI nu a solicitat garanții imobiliare sau mobiliare pentru acordarea finanțării.

Componența echipei de lucru

Echipa responsabilă cu procesul de selecție este formată din următoarele persoane:

– Ștefania Alexandru – director Planificare și Marketing Strategic, coordonatorul echipei

– Mihaela Nițu – manager Financiar

– Liviu Vătavu – director Juridic și Guvernanță Corporativă

– Sebastian Costea – manager executiv Investiții și Proiecte Strategice

Aprobarea ofertei

Grupul de lucru de planificare strategică și managementul performanței a analizat concluziile echipei de evaluare a ofertelor și le-a propus Consiliului de Administrație. La data de 18 octombrie, Consiliul de Administrație a aprobat oferta BEI cu unanimitate de voturi.

Semnarea contractului de creditare

Având în vedere împuternicirea primită de la Adunarea Generală a Acționarilor, Directorul General al companiei va încheia un contract în valoare de 25 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții. Semnarea acestui contract este programată să aibă loc până la mijlocul lunii noiembrie 2023. Acest contract va asigura finanțarea programului de dezvoltare al campaniei „The Future Together 2023-2030”.

Antibiotice Iași demonstrează astfel angajamentul său față de dezvoltarea și inovarea în industria farmaceutică. Prin obținerea acestei finanțări, compania va putea investi în capacitatea sa de producție, ambalare și depozitare a produselor sterile, soluțiilor și topicelor. Aceste investiții vor contribui la creșterea competitivității companiei pe piața internă și internațională, precum și la consolidarea poziției sale de lider în industria farmaceutică din România.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %