AQUILA înlocuiește treptat flota cu vehicule cu emisii scăzute – Inteligență Financiară

Read Time:2 Minute, 14 Second

AQUILA înlocuiește treptat flota cu vehicule cu emisii scăzute

AQUILA, lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a făcut o investiție semnificativă în reînnoirea flotei de vehicule utilizate în activitatea de distribuție. Compania a alocat peste 6 milioane de euro pentru achiziționarea a 196 de vehicule, inclusiv 25 de camioane cap tractor, marca DAF, cu motor Euro 6. Această investiție face parte din strategia de sustenabilitate a companiei și are ca scop reducerea amprentei de carbon și a deșeurilor generate în cadrul operațiunilor curente.

Investiții în utilaje și echipamente pentru depozite

Pentru a crește eficiența operațiunilor logistice, AQUILA a investit și în utilaje de înfoliere semi-automată, unelte de bandare automată a paleților și dispenser automat de bandă de hârtie pentru sigilarea cutiilor. Aceste echipamente contribuie la sporirea productivității, diminuarea costurilor operaționale și implicit la reducerea deșeurilor generate din activitatea de înfoliere și sigilare. Compania a bugetat pentru anul în curs investiții de 12,7 milioane de euro, din care 7,6 milioane de euro sunt destinate achiziționării de mijloace de transport.

Evenimentul Ziua Investitorului AQUILA

În cadrul evenimentului Ziua Investitorului AQUILA din 27 noiembrie, peste 50 de părți interesate au avut oportunitatea de a vedea investițiile realizate la facilitățile companiei din Dragomirești – Vale și de a afla detalii despre realizările și planurile viitoare ale companiei. Răzvan Bagherea, Director Organizare și Resurse Umane, AQUILA, a subliniat că investițiile realizate sunt în linie cu strategia de sustenabilitate a companiei și au ca scop atingerea țintelor de decarbonare stabilite pentru 2026.

Reducerea amprentei de carbon și a deșeurilor

În anul 2022, AQUILA a înregistrat o reducere notabilă a amprentei de carbon și a deșeurilor. Amprenta totală de carbon a companiei a scăzut cu 6,5%, iar intensitatea emisiilor raportată la cifra de afaceri s-a îmbunătățit cu 18,4%. De asemenea, consumul de energie a scăzut cu 3,1%, iar eficiența energetică raportată la cifra de afaceri s-a îmbunătățit cu 15,4%. Compania a reușit să reducă cantitatea de deșeuri generate cu 19% prin metode mai eficiente de ambalare și gestionare. Aceste rezultate sunt prezentate în raportul de sustenabilitate al Grupului AQUILA pentru anul 2022, elaborat conform standardului de raportare al Global Reporting Initiative (GRI) 2021.

Despre AQUILA

AQUILA operează în România și Republica Moldova, având un model de afaceri integrat în domeniul distribuției, logisticii și transportului. Compania vinde produse de larg consum în peste 72.000 de puncte de desfacere și are un portofoliu de peste 10.000 de produse, mărci consacrate din diferite categorii. Fondată în 1994, AQUILA este listată la Bursa de Valori București (BVB) și a obținut nota maximă în evaluarea VEKT

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %