Romgaz – performanțe excelente în gestionarea riscurilor ESG

Read Time:2 Minute, 20 Second

Romgaz – performanțe excelente în gestionarea riscurilor ESG

Romgaz, cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România, a obținut performanțe excelente în gestionarea riscurilor ESG (Environment, Social & Corporate Governance). Compania a primit un scor ESG Risk Score de 29, conform datelor Sustainalytics, ceea ce indică o amploare limitată a riscurilor ESG negestionate. Acest scor plasează Romgaz în categoria de risc mediu.

ESG Risk Ranking Score

Romgaz se clasează în topul 9% al subindustriei sale în ceea ce privește ESG Risk Ranking Score. Acest scor indică o performanță ESG mai bună în comparație cu companiile similare din universul acoperit de Sustainalytics. Este important de menționat că acest scor este calculat conform metodologiei Sustainalytics și ia în considerare clasarea companiei în subindustria sa.

Expunerea la riscuri ESG

Expunerea Romgaz la riscuri ESG este evaluată la 61.1. Acest indicator reflectă expunerea companiei la diferite riscuri ESG materiale. Cu cât scorul este mai mare, cu atât expunerea la riscuri este mai ridicată. Sustainalytics ia în considerare specificul subindustriei în care activează Romgaz și caracteristicile individuale ale companiei pentru a calcula acest indicator.

Managementul riscurilor ESG

Romgaz a obținut un scor de 61.8 la indicatorul Management, ceea ce indică un management al riscurilor ESG inerente foarte bun. Acest scor evaluează în ce măsură riscurile ESG identificate sunt gestionate de către managementul companiei, pe baza programelor, practicilor și politicilor disponibile public. Un scor mai ridicat indică o performanță mai bună a managementului în administrarea riscurilor ESG identificate.

Momentumul ESG

Indicatorul Momentum al Romgaz este -7.5, ceea ce indică o îmbunătățire a nivelului riscurilor ESG negestionate față de perioada anterioară analizată. Un scor negativ la acest indicator reprezintă o scădere substanțială a riscurilor ESG asociate față de anul precedent.

Angajamentul Romgaz față de sustenabilitate

Romgaz își propune să fie un jucător activ, profitabil și competitiv pe piața de producere și comercializare a hidrocarburilor și a energiei electrice, inclusiv din surse regenerabile. Compania are ca obiectiv strategic reducerea emisiilor de carbon, metan și alte gaze cu minim 10% până în 2030. Pentru atingerea acestui obiectiv, Romgaz intenționează să dezvolte capacități de producere a energiei electrice regenerabile și să implementeze un sistem de management al emisiilor de noxe.

Importanța analizei ESG

Analiza ESG a companiilor listate a devenit un criteriu tot mai relevant în analiza oportunităților de investiții, mai ales în rândul investitorilor instituționali. Standardele ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de norme pe care investitorii le iau în calcul în procesul investițional. Aceste standarde se referă la impactul asupra mediului înconjurător, relația companiei cu stakeholderii și respectarea normelor de guvernanță corporativă.

Rapoarte de analiză ESG

Rapoartele de analiză ESG sunt realizate independent de către Sustainalytics, unul dintre principalii furnizori de ratinguri și analize ESG la nivel global. Aceste rapoarte sunt disponibile public și sunt luate în considerare în calcul

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %