AQUILA semnează promisiune de vânzare-cumpărare pentru Romtec Europa SRL – Financial Intelligence

Read Time:2 Minute, 11 Second

AQUILA semnează promisiune de vânzare-cumpărare pentru Romtec Europa SRL – Financial Intelligence

AQUILA, lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a anunțat semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa SRL (Romtec). Această tranzacție reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare a companiei prin fuziuni și achiziții.

Despre Romtec Europa SRL

Romtec Europa SRL este o companie românească cu o experiență de 30 de ani în producția de lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor. Compania are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în România, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert. De asemenea, Romtec deține o unitate de producție în Iași.

Strategia de dezvoltare a AQUILA

Cătălin Vasile, CEO AQUILA, a declarat că strategia de dezvoltare a companiei include atât creștere organică, cât și prin fuziuni și achiziții. Semnarea promisiunii de vânzare-cumpărare pentru Romtec Europa este un prim pas în direcția acestei strategii. AQUILA își propune să completeze portofoliul cu produse complementare, autohtone, contribuind astfel la dezvoltarea industriei românești. Compania abordează domeniul fuziunilor și achizițiilor cu o perspectivă amplă, luând în considerare piața și profitabilitatea companiei țintă, precum și sinergiile care pot fi create cu activitatea curentă.

Detalii despre tranzacție

Tranzacția dintre AQUILA și Romtec Europa va avea loc sub rezerva realizării unui audit specific de către societăți specializate și obținerea avizelor necesare din partea Consiliului Concurenței. Valoarea totală a tranzacției este de 3,2 milioane de euro, din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părților sociale. În prezent, Romtec Europa SRL este deținută în proporție de 80% de Green Ideas Group MTC SRL și 20% de FLM Group Green MTC SRL.

Performanțele financiare ale AQUILA

La sfârșitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei. În primele șase luni ale anului 2023, AQUILA a înregistrat venituri de 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului anterior. Această creștere semnificativă a fost susținută în principal de avansul veniturilor din segmentul de distribuție, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri. Profitul net al companiei a ajuns la 42 milioane de lei, înregistrând o creștere de 29%. Rezultatele aferente primelor 9 luni din 2023 vor fi publicate în data de 13 noiembrie 2023.

Această tranzacție reprezintă un pas important în strategia de dezvoltare a AQUILA și va contribui la consolidarea poziției companiei pe piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %