Arcelik preia afacerile Whirlpool din Europa – Aprobare Comisiei Europene

Read Time:1 Minute, 51 Second

Arcelik preia afacerile Whirlpool din Europa – Aprobare Comisiei Europene

Comisia Europeană a aprobat tranzacţia prin care producătorul turc de electrocasnice Arcelik va prelua afacerile Whirlpool din Europa. Această decizie a fost luată de către Comisia Europeană, care a analizat tranzacția și a concluzionat că aceasta nu ridică probleme de concurență. Aprobarea a fost dată având în vedere prezența furnizorilor alternativi în țările din Spațiul Economic European (EEA) unde ambele părți sunt active.

În urma acestui acord, cele două companii vor înființa o nouă entitate, care va fi formată din diviziile europene ale Arcelik, producător de aparate de uz casnic de mici și mari dimensiuni, și divizia de produse electronice de consum a Whirlpool din Europa.

Distribuția participațiilor în această nouă entitate va fi de 25% pentru Whirlpool și 75% pentru Arcelik.

Investigație în Marea Britanie

Pe data de 11 octombrie, autoritățile de reglementare din Marea Britanie au anunțat că vor efectua o investigație aprofundată a tranzacției. În cazul în care acordul va fi realizat, noua entitate rezultată ar urma să devină cel mai mare furnizor de mașini de spălat vase, uscătoare de haine și mașini de spălat, aparatură de gătit din Regatul Unit, conform estimărilor Autorității pentru concurență (CMA).

Brandurile implicate în tranzacție

Whirlpool este cunoscut pentru brandurile sale precum Ariston, Indesit, Hotpoint, Ignis, Privileg, Bauknecht, Polar și Laden. Pe de altă parte, Arcelik este renumit pentru brandurile Arctic, Beko, Blomberg, Altus, Grundig, Flavel, Leisure, Zenith și Elektrabregenz.

Această tranzacție reprezintă o oportunitate pentru Arcelik de a-și extinde afacerile în Europa și de a-și consolida poziția pe piața electrocasnicelor. De asemenea, prin preluarea afacerilor Whirlpool din Europa, Arcelik va avea acces la noi tehnologii și resurse, ceea ce îi va permite să inoveze și să ofere produse de calitate superioară consumatorilor săi.

Concluzie

Tranzacția prin care Arcelik preia afacerile Whirlpool din Europa a primit aprobarea Comisiei Europene, care a constatat că aceasta nu ridică probleme de concurență. Această decizie deschide noi oportunități pentru Arcelik de a-și extinde afacerile și de a-și consolida poziția pe piața electrocasnicelor din Europa. De asemenea, prin această tranzacție, Arcelik va avea acces la noi tehnologii și resurse, ceea ce îi va permite să inoveze și să ofere produse de calitate superioară consumatorilor săi.

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %