Ciolacu: Adoptăm ordonanţa cu noile salarii minime în sectoarele construcţii, agricultură şi industria alimentară

Read Time:1 Minute, 40 Second

Guvernul pregătește adoptarea noilor salarii minime în sectoarele construcții, agricultură și industria alimentară

Guvernul României este pregătit să adopte o ordonanță de urgență care vizează stabilirea noilor salarii minime în sectoarele construcții, agricultură și industria alimentară. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, care a subliniat importanța acestor măsuri pentru protejarea veniturilor angajaților din aceste domenii.

Noile valori ale salariilor minime

Împreună cu patronatele și sindicatele, premierul Ciolacu a convenit asupra noilor valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară. Prin intermediul Consiliului Național Tripartit, s-a ajuns la un acord care garantează că salariile nete nu vor scădea în urma introducerii contribuției pentru sănătate.

Astfel, noul salariu minim în construcții va fi de 4.582 de lei, în timp ce în agricultură și industria alimentară va fi de 3.436 de lei. Aceste valori au fost stabilite în urma negocierilor și au ca scop protejarea veniturilor angajaților din aceste sectoare.

Recunoașterea importanței momentului

Premierul Ciolacu a mulțumit patronatelor pentru înțelegerea importanței acestui moment și pentru sprijinul acordat Guvernului în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime. De asemenea, a apreciat și suportul oferit de către sindicate în această chestiune.

Este de menționat că construcțiile și agricultura reprezintă două industrii-cheie pentru economia României, iar protejarea veniturilor angajaților din aceste sectoare este esențială pentru asigurarea stabilității financiare și sociale.

Adoptarea ordonanței de urgență

Premierul Ciolacu a anunțat că Guvernul este pregătit să adopte ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime în construcții și agricultură. Aceasta va fi discutată și votată în cadrul ședinței de Guvern, iar odată cu promulgarea pachetului fiscal-bugetar de către președintele României, aceste prevederi vor putea fi aplicate.

Astfel, veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură vor fi protejate și se va asigura o stabilitate financiară pentru aceștia.

Aceste măsuri reprezintă un pas important în direcția asigurării unor condiții de muncă și trai decente pentru angajații din sectoarele construcții, agricultură și industria alimentară. Guvernul României demonstrează astfel preocuparea pentru bunăstarea și protecția drepturilor lucrătorilor din aceste domenii esențiale pentru economie.

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %