BERD și Banca Transilvania acordă un împrumut de 25,3 milioane euro Sameday, companie de curierat – Informații financiare

Read Time:2 Minute, 15 Second

BERD și Banca Transilvania acordă un împrumut de 25,3 milioane euro Sameday, companie de curierat – Informații financiare

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Transilvania au încheiat un acord de partajare a riscului pentru a facilita accesul la finanțare pentru operatorul român de livrare de colete, Sameday. Prin intermediul acestui acord, Banca Transilvania acordă un împrumut în valoare de 25,3 milioane de euro pentru susținerea planului de investiții pe termen mediu al Sameday. BERD asumă 65% din riscul de credit al Băncii Transilvania în această tranzacție.

Colaborarea BERD și Banca Transilvania

Colaborarea dintre BERD și Banca Transilvania subliniază angajamentul ambelor instituții de a sprijini creșterea companiilor românești. Aceasta se concentrează în special pe finanțarea soluțiilor inovatoare și digitalizarea serviciilor. Prin intermediul acestui acord, Sameday va putea extinde rețeaua sa de automate în România, Ungaria și Bulgaria, adăugând peste 2.500 de automate noi în zonele urbane și rurale.

Importanța serviciilor de livrare automată

Cererea de livrare fără contact către automatele easybox a crescut în ultima perioadă, datorită comodității pe care o oferă acestea. Potrivit unui studiu realizat de Sameday, 86% dintre cumpărătorii online din zonele urbane utilizează serviciul de livrare și returnare easybox. De asemenea, 48% dintre respondenți preferă livrarea prin easybox în comparație cu livrarea la domiciliu. Aceasta confirmă faptul că oamenii apreciază flexibilitatea și controlul oferite de easybox-uri, care sunt disponibile 24/7 și se află la o distanță de doar 5 minute de mers pe jos în orașele din România. Această metodă de livrare este mai eficientă atât pentru comercianții online, cât și pentru consumatori și are un impact mai mic asupra mediului înconjurător.

Extinderea Sameday și poziția sa pe piață

Sameday este prima companie de curierat din România care se extinde regional, după ce a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimii ani. Compania face parte din Dante International S.A., un important comerciant online din România care operează platforma de comerț electronic eMAG. Sameday operează în prezent 4.960 de lockere easybox în România, Ungaria și Bulgaria.

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și principalul finanțator al economiei. Aceasta acoperă toate segmentele de clienți și linii de afaceri din sectorul financiar. Banca Transilvania are o cotă de piață de aproximativ 20%, peste 9.000 de angajați și 500 de sucursale în 180 de locații. Valoarea mărcii sale a depășit pragul de 500 de milioane de dolari și a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 în 2023.

Susținerea creșterii sectorului privat

BERD are ca prioritate susținerea creșterii sectorului privat în România. Până în prezent, BERD a investit peste 10,5 miliarde de euro în 517 proiecte în țară, majoritatea fiind în sectorul privat. Ace

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %