Bittnet Group atrage 10 milioane lei într-o nouă ofertă publică de obligațiuni listate – Informații financiare

Read Time:2 Minute, 7 Second

Bittnet Group atrage 10 milioane lei într-o nouă ofertă publică de obligațiuni listate – Informații financiare

Bittnet Group, cel mai dinamic grup de tehnologie din România, a încheiat cu succes o ofertă publică de obligațiuni derulată între 27 noiembrie și 12 decembrie. Această ofertă a fost realizată prin mecanismele Bursei de Valori București și a atras subscrieri în valoare de peste 18,6 milioane lei. Prețul final de emisiune a fost stabilit la 100 lei, iar alocarea la acest preț este de 17%.

Procesul ofertei publice de obligațiuni

După ce în luna iulie 2023 Bittnet a derulat în premieră o ofertă de obligațiuni corporative prin mecanismul ofertei publice, în luna decembrie a fost reluat acest proces. Oferta a fost realizată pe baza unui prospect de ofertă aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. În cursul ofertei au fost plasate 530 ordine de subscriere, pe toate palierele de preț disponibile (de la 94 la 106 lei). Totalul subscrierilor a depășit 18,6 milioane lei.

Analizând carnetul de ordine de subscriere, Bittnet a ales prețul de închidere al ofertei la 100 lei, astfel că toți investitorii care au subscris la preț mai mare de 100 vor avea alocarea garantată la prețul de ofertă (și diferența rambursată), iar subscrierile la prețul de 100 lei se vor aloca pro-rata cu un indice de alocare de 0,1766924701.

Declaratia CEO-ului Bittnet Group

“Sunt încântat de interesul constant al investitorilor pentru ofertele Bittnet: deși oferta noastră s-a derulat în paralel cu titlurile Fidelis, am primit subscrieri de 180% din valoarea ofertei, reflectând încrederea pe care investitorii o acordă grupului nostru” declară Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.  „Mulțumesc tuturor celor implicați în această ofertă! Ținând cont că la prețul de 100 lei, pentru fiecare subscriere primită am fost nevoiți să refuzăm 4, cred că este oportun să reluăm cât de curând o nouă ofertă în condiții similare – poate chiar în Ianuarie 2024,” încheie Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Performanța Bittnet Group în domeniul obligațiunilor

Aceasta este a 8-a ofertă de obligațiuni a grupului Bittnet începând din 2016, sumele atrase fiind în total de aproape 60 milioane lei. Dintre acestea, 4 emisiuni au fost deja răscumpărate la scadență sau anticipat, urmând a 5-a la finalul acestui an. Aproape 2.000 de investitori-obligatari au primit dobânzi de 12,5 milioane lei, plus rambursarea capitalului investit – aproape 25 milioane lei.

Cu această nouă reușită notabilă, Bittnet Group își reconfirmă angajamentul față de investitorii săi și intenționează să continue să ofere astfel de oportunități de investiții atractive și în viitor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %