piata cazinourilor online

Cât de mare este piața globală a cazinourilor online?

Read Time:4 Minute, 45 Second

Este ușor de observat că piețele globale de jocuri de noroc și pariuri online au crescut semnificativ în ultimele două decenii. În 2021, profitul în industrie a atins o valoare de aproximativ 70 de miliarde de dolari și a continuat să crească.

Experții care analizează creșterea acestor piețe și dorința oamenilor crescută de găsi modalități noi de cum să faci bani online cred că piața se va dubla până în 2027. Acest lucru include o rată de creștere anuală compusă de aproximativ 10% din 2022 până în 2027.

Această piață de care vorbim include o multitudine de variante de pariuri și jocuri de noroc. Este mai mult decât doar jocurile tipice de cazino online; ei iau în considerare și loteriile, jocurile de poker, bingo și pariurile sportive online.

Prezicerea industriei pe tip de joc

Atunci când vorbim despre industria globală a cazinourilor online, ne referim la o varietate de entități. Acestea includ vânzarea de bunuri și servicii de jocuri de noroc în general de către companii individuale și organizații, dar și parteneriate care operează facilități precum platforme de jocuri video și site-uri de bingo.

Rata de creștere înregistrată pentru această piață este impresionantă: experții de la statista.com estimează o creștere anuală de 8.34% din 2023 până în 2027!

Produsele curente disponibile creează cele mai clare segmente: cazinouri, bingo, pariuri sportive și poker. De o importanță deosebită este sectorul pariurilor sportive, care – datorită creșterii globale a platformelor digitale – are o cotă de piață masivă. O altă contribuție la o capacitate de cheltuială mai mare în acest segment este creșterea venitului disponibil în regiunea Asia-Pacific.

În ceea ce privește pariurile sportive online, pariurile live și cotele fixe reprezintă cea mai mare pondere. Aceasta este urmată îndeaproape de pokerul online. Este interesant de luat în considerare unul dintre grupurile care încep să crească din ce în ce mai mult, și anume studenții. Ca urmare a acestui influx de noi jucători și a popularității jocurilor de cărți online, experții de piață se așteaptă și la o creștere semnificativă în următorii ani.

Confortul este unul dintre factorii de bază care determină expansiunea pieței jocurilor de cărți online. Pe măsură ce platformele continuă să accepte mai multe forme de plată, inclusiv transferuri prin portofele online, bănci internaționale, carduri de credit și criptomonede, utilizatorii găsesc mai ușor să participe cu un efort minim. În mod natural, ratele mai mari de utilizare conduc la cererea de jocuri mai noi și mai interesante și la o gamă mai largă din care jucătorii pot alege.

Cum afectează tipul de dispozitiv folosit piața globală a jocurilor de noroc online?

Jocurile de noroc online sunt împărțite în jocuri de noroc pe desktop și jocuri de noroc mobile. În 2019, jocurile de noroc pe desktop dominau piața. Cu toate acestea, COVID a adus o schimbare semnificativă: în 2020 și 2021, mai multe persoane au început să parieze pe telefoanele lor mobile.

Jocurile pe desktop au avantaje incontestabile: utilizatorii pot să se bucure de grafică mai bună și să observe cele mai mici detalii. Sunetul și calitatea imaginii contribuie, de asemenea, la motivația pentru a alege desktopurile ca suport pentru industria cazinourilor online.

Cu toate acestea, așa cum am menționat, inovațiile tehnologice în grafica jocurilor și telefoanele mobile au provocat o schimbare. Nu se pot ignora jocurile pe smartphone-uri. Telefoanele mobile reprezintă o comoditate și aduc un nivel de accesibilitate pe care desktopurile pur și simplu nu le pot oferi – poți juca în mișcare, oricând, oriunde cu WiFi sau date mobile. Această comoditate fără precedent este un factor major în creșterea generală a pieței.

Factorii de creștere

Unul dintre factorii cheie care au contribuit la creșterea pieței globale a cazinourilor online este creșterea implicării jucătorilor în timpul pandemiei. Deși aceasta a trecut și acum nu mai vorbește nimeni despre ea, efectele ei rămân, în special în industria cazinourilor. Pe măsură ce au fost impuse regulile de distanțare socială în cazinourile tradiționale, tot mai mulți utilizatori au apelat la cazinourile online. Cazinourile online de renume de pe ONJN au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de utilizatori. Din primul lockdown din martie 2020 până în prezent, oamenii au căutat noi opțiuni de divertisment pe care să le poată savura de acasă.

Cazinourile online oferă, de asemenea, un sentiment de socializare. Jucătorii au putut să se „întâlnească” virtual și să discute despre diferite subiecte legate atât de industrie cât și de viața personală. Având în vedere toate avantajele pe care le oferă cazinourile online, nu este surprinzător că industria a primit mii de noi utilizatori zilnic în această perioadă!

Țările au văzut, de asemenea, această situație ca pe o oportunitate de a obține noi venituri într-o perioadă deosebit de dificilă, unele mergând până la a modifica legislația și reglementările privind jocurile de noroc pentru a deschide noi oportunități pentru noi întreprinderi. De exemplu, Belarus și Armenia au modificat legile existente privind jocurile de noroc pentru a legaliza aceste noi operațiuni.

Pe lângă creșterea naturală din 2020 din cauza pandemiei, cazinourile online au intensificat și eforturile lor de marketing în 2020, la apogeul creșterii lor. De exemplu, multe site-uri care oferă jocuri de noroc online au intensificat promoțiile cu rotiri gratuite, bonusuri de reîncărcare și bun venit, precum și programele de fidelitate.

Concluzie

În general, viitorul jocurilor de noroc online nu a fost niciodată mai luminos! Cu noi jocuri care apar pe piață și companii care depășesc legi și reglementări restrictive, vor fi disponibile tot mai multe opțiuni publicului în anii următori.

În ciuda recesiunii globale, creșterea persistă în anumite sectoare și gradul de utilizare este la un nivel record. O dinamică mai bună a jocurilor, calitatea imaginii și varietatea contribuie la stabilitatea economică a pieței globale.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %