Consultant SUA în Portul Constanţa – Informații Financiare

Consultant SUA în Portul Constanţa – Informații Financiare

Read Time:2 Minute, 9 Second

Consultant SUA în Portul Constanţa – Informații Financiare

Autoritatea Vamală Română a anunţat că va beneficia de sprijinul unui reprezentant al Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor al Statelor Unite ale Americii (CBP) în domeniul analizei de risc şi controlului vamal în Portul Constanţa începând cu anul 2024. Această colaborare are ca scop creșterea securității și eficienței operațiunilor vamale desfășurate în port.

Coordonarea proiectelor viitoare

Preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, a avut o întrevedere cu reprezentanţii CBP, mediată de către Biroul Regional al Agenţiei pentru Reducerea Ameninţărilor din domeniul Apărării din cadrul Ambasadei SUA. Discuțiile s-au axat pe coordonarea proiectelor viitoare (2023-2026) privind schimbul reciproc de bune practici și sporirea măsurilor de siguranță în domeniul operațiunilor vamale. Președintele AVR, Ion Cupă, a subliniat importanța contribuției CBP la crearea unei relații constructive și a unor condiții îmbunătățite pentru controlul vamal în frontieră. De asemenea, Cupă și-a manifestat deschiderea pentru consolidarea colaborării și a exprimat încrederea că sprijinul unui expert în analiza de risc și controlul vamal va fi foarte benefic pentru activitatea din Portul Constanța.

Securitatea schimburilor comerciale la nivel mondial

Partea americană a reafirmat ideea că securitatea schimburilor comerciale la nivel mondial și facilitarea comerțului trebuie să fie o prioritate pentru toate agențiile care asigură securitatea frontierelor. În acest sens, experții au prezentat Programul de schimb electronic de date privind mărfurile străine, un program global de control al mărfurilor care oferă acces la datele despre mărfurile deținute de Statele Unite ale Americii. Acest program este un instrument esențial pentru verificarea globală a încărcăturilor și contribuie la creșterea securității schimburilor comerciale.

Colaborare și schimb de experiență

O delegație a Autorității Vamale Române va participa în Statele Unite ale Americii, în cadrul Programului Internațional de Vizite (IVP), la operațiunile CBP pentru a face schimb de experiență și a învăța metodele de lucru folosite de CBP pentru un control mai bun asupra mărfurilor și persoanelor care intră în SUA. Această colaborare și schimbul de experiență vor contribui la îmbunătățirea capacităților și a eficienței operațiunilor vamale desfășurate în Portul Constanța.

Portul Constanța – principală poartă de intrare și ieșire a mărfurilor în România

Portul Constanța este principala poartă de intrare și ieșire a mărfurilor în și din România. Anul trecut, autoritățile portuare au raportat un volum record de trafic de 75,550 milioane de tone, în creștere față de anul precedent. Aceasta înseamnă cel mai mare volum de trafic operat de Portul Constanța în istoria sa. Colaborarea cu CBP va contribui la creșterea securității și eficienței operațiunilor vamale desfășurate în acest port strategic.

Evaluarea frontierelor României

În contextul recentelor evenimente mondiale și a sup

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %