Inaugurarea noii linii robotizate pentru fabricația micro-panourilor la Şantierul Naval Damen Galaţi – Financial Intelligence

Read Time:1 Minute, 37 Second

Inaugurarea noii linii robotizate pentru fabricația micro-panourilor la Şantierul Naval Damen Galaţi – Financial Intelligence

Pe 27 noiembrie, Şantierul Naval Damen Galaţi a fost gazda unui eveniment de top prilejuit de inaugurarea unei noi investiții: linia robotizată PEMA pentru fabricația micro-panourilor, recent livrată și pusă în funcțiune. Ceremonia a fost oficiată de ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, E.S. dna. Willemijn van Haaften.

Rolul important al Șantierului Damen de la Galați în dezvoltarea mediului de afaceri local și național

Înaltul oficial a subliniat faptul că Șantierul Damen de la Galați are un rol important în dezvoltarea mediului de afaceri local și național din industria navală și reprezintă un model de business de performanță, care pune accent atât pe progresul tehnologic, cât și pe valorificarea resursei umane.

Investiții masive în digitalizare și automatizare

Grupul Damen investește masiv în digitalizare și automatizare, devenite factori-cheie pentru inovație și succes. La șantierul său din Galaţi, Grupul a investit peste 140 mil EUR de la preluarea acestuia în 1999 și până în prezent. Nivelul ridicat de competitivitate a șantierului în această piață globalizată este dovada clară că tradiția celor 130 de ani de excelență în construcții navale rămâne o constantă la mila 80 a Dunării.

Investiția în linia robotizată pentru fabricația micro-panourilor

Ultima investiție adăugată șantierului gălățean constă într-un echipament specific pentru fabricația robotizată a micro-panourilor, investiție impusă de necesitatea îmbunătățirii eficienței și asigurării unei mai bune calități a procesului de sudare. Investiția este destinată execuției de panouri metalice de diferite forme și dimensiuni până la maximum 12 x 3m şi cuprinde o Stație de Asamblare a Osaturilor PEMA (SAM), un Portal de Sudare Robotizată (VRWP-C), un Portal de Servicii (SP), precum și platforma de sudură cu lanț pentru transportul panourilor. Linia PEMA Micro Panel este proiectată pentru panouri și osaturi plate cu direcții de rigidizare variabile.

Finanțarea investiției

Investiția în noul sistem a fost finanțată de Exim Banca Românească.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %