Cum să adaptați iluminatul casei la mărimea camerelor

Read Time:3 Minute, 51 Second

Când vine vorba de a crea atmosfera perfectă în casa ta, iluminatul joacă un rol major. Tipul de lumină, luminozitatea și chiar amplasarea acesteia pot schimba complet senzația unei încăperi. Alegerea iluminatului potrivit pentru camere de diferite dimensiuni poate fi dificilă, dar urmând câteva instrucțiuni simple, veți putea adapta iluminatul casei dvs. pentru a se potrivi perfect fiecărei încăperi.

Indiferent dacă aveți de-a face cu un dormitor mic sau cu o cameră de zi mare, cunoașterea elementelor de bază despre cum să iluminați corect zona este esențială pentru a face casa dumneavoastră să arate grozav. Știind cum să vă adaptați și să reglați iluminarea în funcție de dimensiunea camerei, vă ajută, de asemenea, să vă asigurați că toată lumea se simte confortabil în toate zonele casei dvs.

Când luați în considerare iluminarea în raport cu dimensiunea camerei, trebuie să vă gândiți atât la corpurile ambientale, cât și la corpurile orientate spre sarcini. Corpurile de iluminat ambiental, cum ar fi plafonierele, sunt grozave pentru încăperi mai mari, deoarece împrăștie lumina în mod uniform, cu toate acestea, atunci când aveți de-a face cu un spațiu mai mic, dispozitivele de fixare orientate spre sarcină care oferă fascicule focalizate pot fi mai potrivite pentru a nu copleși spațiul.

Lămpi montate pe tavan

Lămpile de tavan sunt o modalitate eficientă de a adapta iluminatul unei case, în funcție de dimensiunea fiecărei încăperi. Aceste corpuri oferă iluminare directă, orientată în jos, care poate fi folosită ca iluminat principal pentru spații mici sau ca iluminat de accent pentru încăperi mai mari. Amplasarea și forma lămpilor montate pe tavan pot face toată diferența în crearea unei atmosfere mai spațioase. Versatilitatea lor permite proprietarilor de case să își ajusteze luminozitatea și acoperirea în consecință.

Aplice de perete

Aplicele de perete pot fi folosite pentru a crea o lumină ambientală plăcută în orice cameră, adăugând în același timp un decor elegant. Ele vin în diferite dimensiuni, forme și stiluri, așa că sunteți sigur că veți găsi ceva care să se potrivească designului dvs. interior. În camerele mai mari, este posibil să doriți mai multe aplice de perete plasate la înălțimi diferite pentru un efect mai dramatic. Sau, dacă preferați o atmosferă mai liniștită, una sau două aplice de perete cu lumini reglabile vor oferi suficientă lumină pentru confort. În spațiile mai mici, cum ar fi băile și holurile, aplicele de perete vor oferi o iluminare amplă.

Alegerea dispozitivelor potrivite

Dimensiunea este unul dintre cele mai importante elemente la alegerea corpurilor de iluminat, camerele mai mici necesită iluminare mai concentrată și localizată, în timp ce spațiile mai mari necesită corpuri de iluminat mai mari cu mai multă putere. În cele din urmă, luați în considerare lustre cu LED eficiente din punct de vedere energetic, acest lucru vă va ajuta să economisiți bani la facturile de electricitate pe termen lung.

Planificarea aspectului

Planificarea amenajării este cheia pentru a vă asigura că schema de iluminare a casei dvs. este atât eficientă, cât și plăcută din punct de vedere estetic. Înainte de a lua orice decizie, este important să luați în considerare modul în care va fi folosită fiecare cameră și ce fel de atmosferă doriți să creați în spațiul respectiv. Luând în considerare acești factori, vă puteți asigura că schema dvs. de iluminat funcționează în armonie cu aspectul casei. Gândiți-vă la unde pătrunde lumina naturală într-o cameră și cum poate fi utilizată cel mai bine. Apoi, concentrați-vă pe locațiile sarcinilor, cum ar fi suprafețele de lucru sau zonele de relaxare și determinați ce tip de sursă de lumină ar funcționa cel mai bine pentru a le ilumina în mod eficient. În cele din urmă, luați în considerare preferințele personale, cum ar fi variatoarele sau comutatoarele, astfel încât să puteți regla nivelurile de iluminare din fiecare cameră după cum este necesar.

Selectarea becurilor

Pentru camerele mai mari care au nevoie de mai multă lumină directă, a avea mai multe corpuri de iluminat cu puteri mai mari va ajuta la luminarea colțurilor întunecate și la crearea unei iluminări uniforme pe tot parcursul zilei. Pe de altă parte, încăperile mai mici pot beneficia de iluminare mai blândă sau LED-uri care economisesc energie, cu puteri mai mici, care nu vor copleși capacitatea sa limitată.

În concluzie, adaptarea luminii casei la dimensiunea camerelor poate îmbunătăți foarte mult aspectul, senzația și atmosfera unei case. Astfel, este important să alegeți corpurile de iluminat adecvate în funcție de dimensiunea și forma fiecărei încăperi pentru a crea o atmosferă armonioasă și primitoare. Instalarea variatoarelor de intensitate sau a becurilor LED este recomandată celor care doresc un control mai mare asupra iluminatului lor interior.

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %