Flexibilitatea programului de lucru va predomina în România până în 2030 – Studiu Pluxee

Read Time:2 Minute, 16 Second

Flexibilitatea programului de lucru va predomina în România până în 2030 – Studiu Pluxee

Un studiu realizat de Pluxee România, FutureStation și Ipsos România arată că flexibilitatea programului de lucru va fi o tendință dominantă în România până în 2030. Conform studiului, 50% dintre angajații români consideră că un program de lucru flexibil, „la cerere”, va fi preferat în viitor. Această tendință este susținută și de specialiștii în resurse umane, care consideră că dezvoltarea competențelor de înțelegere a datelor și utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți performanța umană vor fi alte două tendințe majore care vor schimba modul în care muncim până în 2030.

Flexibilitate în relația viață-muncă

Generațiile mai tinere, precum Millennials și Gen Z, vor prefera o simbioză între viața personală și cea profesională. Aceștia doresc să aibă posibilitatea de a decide când, de unde și pentru cât timp să lucreze. Ei doresc să aibă un cuvânt de spus în relația cu angajatorul și așteaptă beneficii extrasalariale personalizate care să se adapteze nevoilor și stilului lor de viață. Aproximativ 50% dintre angajații români cred că aceasta va fi o tendință importantă în piața muncii până în 2030.

Competențe pentru viață

Tehnologia transformă toate industriile și, implicit, forța de muncă. Angajații vor căuta în companii nu doar un loc de muncă, ci și parteneri care să-i ajute să navigheze prin complexitățile vieții de adult. Aproximativ 35% dintre angajații români cred că această tendință va deveni realitate până în 2030. De asemenea, 40% dintre angajați consideră că o companie care îi susține în acest fel este un angajator motivant.

Impactul în societate

Cu creșterea preocupării pentru schimbările climatice și impactul companiilor în comunitate, angajații devin mai selectivi în alegerea locului de muncă. Organizațiile sunt din ce în ce mai atente la efectul pe care îl au acțiunile lor în societate și fac eforturi pentru a avea un impact pozitiv. Aproximativ 37% dintre angajații români cred că alegerea unui loc de muncă în funcție de preocuparea companiilor pentru impactul în societate va deveni realitate până în 2030.

Era Datelor

Cu avansul tehnologic, tot mai multe companii devin „data-driven” și caută personal specializat în analiza și interpretarea datelor. Aproximativ 33% dintre angajații români consideră că această tendință va schimba modul în care muncim până în 2030. De asemenea, 43% dintre specialiștii în resurse umane consideră că aceasta este o tendință probabilă care va redefini munca până în 2030.

Augmentarea performanței umane prin tehnologie

Inteligența artificială, automatizarea și digitalizarea au schimbat modul de lucru în multe industrii, iar angajații lucrează alături de un co-pilot tehnologic. Aproximativ 33% dintre angajații români consideră că tehnologia va provoca schimbări profunde în felul în care muncim până în 2030. De asemenea, 43% dintre specialiștii în resurse umane identifică augmentarea performan

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %