Importanța finanțării în afaceri – Inteligența financiară

Importanța finanțării în afaceri – Inteligența financiară

Read Time:2 Minute, 15 Second

Importanța finanțării în afaceri – Inteligența financiară

Prezentarea companiei RaBit Management Solutions

RaBit Management Solutions este un start-up din Cluj Napoca, înființat în 2019, care activează în domeniul IT. Compania a dezvoltat aplicația RaBit, un software inteligent dedicat digitalizării proceselor de business, adresându-se în special companiilor mici și mijlocii din diverse industrii. Scopul aplicației este de a ușura managementul obiectivelor prin digitalizare, automatizarea proceselor interne și predictibilitatea factorilor de risc.

Evoluția companiei în ultimii ani

În cei 4 ani de existență, RaBit Management Solutions a reușit să atragă 3 investitori și să fie acceptată în programul factory by Raiffeisen Bank. În 2021, compania a obținut și o finanțare prin programul Innovation Norway. De-a lungul timpului, RaBit a reușit să atragă peste 500 de companii care și-au făcut cont în platforma lor, iar obiectivul lor este să dubleze acest număr până la sfârșitul anului 2024.

Oportunități și provocări în perioada 2020-prezent

Perioada după 2020 a fost una atipică, cu multe provocări în diverse domenii. Pandemia a determinat multe companii să implementeze telemunca, ceea ce a crescut nevoia de sisteme digitale pentru gestionarea timpului și planificarea activităților. De asemenea, creșterea prețurilor la materiile prime și războiul din Ucraina au adus provocări economice și de investiții. Cu toate acestea, RaBit a reușit să găsească oportunități în aceste provocări și să atragă clienți și parteneri pentru a crește.

Investițiile realizate în cadrul companiei

RaBit Management Solutions a investit în principal în resurse umane și în dezvoltarea produsului lor. Dezvoltarea unei aplicații software implică mii de ore de dezvoltare, analiză, design și testare. Compania a investit și în strategia de marketing și vânzări, colaborând cu consultanți externi pentru a-și dezvolta echipa internă. De asemenea, RaBit a investit în dezvoltarea unei rețele de parteneri, considerând că aceasta adaugă valoare companiei lor pe piață.

Importanța cash-flow-ului în dezvoltarea afacerii

Un cash-flow pozitiv este esențial pentru predictibilitatea financiară a unei companii. RaBit Management Solutions a înțeles importanța acestui aspect, mai ales în perioada de dezvoltare a produsului lor. Un aport constant de cash-flow permite derularea activității și evitarea problemelor financiare care pot afecta întregul business. Compania este mereu în căutarea soluțiilor financiare disponibile pe piață, cum ar fi granturi, fonduri europene sau programe de finanțare.

Alegerea băncii pentru finanțare

Inițial, RaBit Management Solutions a ales banca pe baza referințelor, dar ulterior a aplicat la programul factory by Raiffeisen Bank și a înțeles importanța unei bănci care să sprijine companiile la început de drum și să ofere soluții de finanțare pentru dezvoltare.

Necesitatea finanțării

Fiind un produs software, investiția majoră a companiei a fost în resurse umane și în dezvoltarea produsului. În cazul unui produs software, investiția poate dura câteva luni

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %