Gastroenterologie | Ai nevoie de un consult? Vino la Romgermed

Read Time:1 Minute, 39 Second

Detalii importante despre gastroenterologie

gastroenterologie

Consultul de gastroenterologie este un tip de consult medical care se concentreaza pe problemele digestive. Acest tip de consult poate fi benefic pentru persoanele care sufera de boli cronice sau acute ale sistemului digestiv, cum ar fi arsurile la stomac, indigestia, constipatia, diareea, boala Crohn, colita ulcerativa, boala celiaca, hepatita cronica, cancerul de colon sau cancerul de stomac.

Initial, medicul gastroenterolog poate face o evaluare a istoricului medical al pacientului, inclusiv a simptomelor si a factorilor de risc. Acesta poate realiza, de asemenea, teste de laborator sau examene fizice pentru a ajuta la diagnosticarea problemelor digestive.

Ce teste se efectueaza in cadrul unui consult?

Unul dintre cele mai comune teste efectuate in cadrul unui consult de gastroenterologie este endoscopia. Aceasta implica utilizarea unui tub subtire, flexibil si iluminat, numit endoscop, pentru a examina interiorul stomacului si intestinului gros. Aceasta poate fi realizata prin intermediul gurii sau anusului, in functie de zona care trebuie examinata.

O alta optiune de diagnosticare poate fi colonoscopia, care este similara cu endoscopia, dar se concentreaza pe colon. Aceasta poate fi utila pentru a detecta polipii sau alte probleme care pot duce la cancer de colon.

Daca medicul gastroenterolog suspecteaza o problema la nivelul pancreasului sau a ficatului, poate recomanda o ecografie sau o tomografie computerizata pentru a obtine o imagine mai detaliata a acestor organe.

De ce este benefic sa vii la un consult?

Un consult de gastroenterologie poate fi benefic pentru a identifica si trata problemele digestive in stadii timpurii. Medicul poate recomanda schimbari in dieta sau medicamente pentru a ameliora simptomele si pentru a preveni complicatiile. De asemenea, poate sfatui pacientul sa ia masuri preventive, cum ar fi evitarea alimentelor care cauzeaza disconfort sau consumul de lichide suficiente pentru a preveni constipatia.

In cazuri mai grave, un consult de gastroenterologie poate fi necesar pentru a determina daca o interventie chirurgicala este necesara. Vino la Romgermed sa te consulti si tu cu un medic specialist!

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %