Interdicția UE privind distrugerea hainelor nevândute – Informații financiare

Read Time:1 Minute, 40 Second

Interdicția UE privind distrugerea hainelor nevândute

Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns marţi la un acord vizând interzicerea distrugerii articolelor de îmbrăcăminte nevândute şi de asemenea au convenit să transforme produsele sustenabile în noua normă din UE, pentru ca acestea să dureze mai mult şi să fie mai uşor de reparat şi reciclat, transmite AFP.

Regulamentul privind proiectarea ecologică a produselor sustenabile

La 30 martie 2022, Comisia Europeană a propus Regulamentul privind proiectarea ecologică a produselor sustenabile (ESPR), ca parte a Planului de acţiune al Comisiei privind economia circulară în cadrul Pactului verde european. Noul regulament convenit de negociatorii Parlamentului şi statelor membre UE conţine măsuri menite să pună capăt practicii risipitoare şi dăunătoare mediului de distrugere a produselor de consum nevândute.

Interdicția privind distrugerea produselor textile și de încălțăminte nevândute

Întreprinderile vor trebui să ia măsuri pentru a preveni distrugerea produselor textile și de încălțăminte nevândute. Colegiuitorii au introdus o interdicţie directă privind distrugerea acestor produse, cu derogări pentru întreprinderile mici și o perioadă de tranziție pentru cele mijlocii. În viitor, alte sectoare ar putea fi supuse unor astfel de interdicții, dacă este necesar.

Dezvăluirea eliminării produselor nevândute

Întreprinderile mari vor trebui să dezvăluie în fiecare an câte produse de consum nevândute elimină și de ce. Această măsură are scopul de a descuraja întreprinderile să se implice în practica distrugerii produselor nevândute.

Reacția patronatului european

Patronatul european a salutat acordul convenit marți, dar s-a declarat preocupat de noile constrângeri administrative. Directorul general la BusinessEurope, Markus Beyrer, a salutat Regulamentul privind proiectarea ecologică ca având potențialul de a crea o piață solidă pentru produsele circulare și de a accelera tranziția, dar a adăugat că se teme că cerințele în materie de informații vor crea costuri suplimentare pentru companii.

Adoptarea formală a regulamentului

Textul negociat de colegiuitorii din UE urmează să fie adoptat în mod formal de eurodeputați în sesiune plenară și de statele membre UE. Acest regulament reprezintă un pas important în direcția protejării mediului și promovării economiei circulare în Uniunea Europeană.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %