Investiție de peste 15 mil. euro în tehnologie de ultimă generație la fabrica de BCA din Adjud de către Holcim – Financial Intelligence

Read Time:2 Minute, 14 Second

Investiție de peste 15 mil. euro în tehnologie de ultimă generație la fabrica de BCA din Adjud de către Holcim – Financial Intelligence

Holcim România, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din România, a investit peste 15 mil. euro în tehnologie de ultimă generație pentru creșterea cu circa 45% a capacității de producție a fabricii de BCA (beton celular autoclavizat) de la Adjud, județul Vrancea.

Investiția în tehnologie de ultimă generație

Investiția realizată de Holcim România în fabrica de BCA din Adjud constă în automatizarea proceselor și extinderea capacității de producție. Aceasta a fost realizată pentru a aduce operațiunile la nivelul standardelor Holcim și pentru a oferi clienților cele mai performante produse. Linia de producție veche de aproape 50 de ani a fost complet înlocuită, iar întregul proces industrial a fost eficientizat și sporit gradul de siguranță în muncă.

Tehnologie furnizată de Aircrete Europe

Pentru retehnologizarea fabricii, Holcim România a colaborat cu Aircrete Europe, lider global în dezvoltarea și producția de tehnologie dedicată producției de beton celular autoclavizat. Aircrete Europe are experiență în peste 100 de fabrici din peste 50 de țări, de pe șase continente. Prin utilizarea echipamentelor și tehnologiei furnizate de Aircrete Europe, fabrica de BCA din Adjud beneficiază acum de un standard de calitate înalt și produce un produs superior calitativ și performant.

Beneficiile betonului celular autoclavizat

BCA-ul produs în fabrica de la Adjud, cu ajutorul noii linii de fabricație cu tehnologie modernă Aircrete, oferă numeroase beneficii. Acesta are o precizie dimensională sporită și un finisaj mai bun al suprafețelor și muchiilor datorită noii tehnologii de tăiere a blocurilor de BCA. Performo BCA, brandul sub care sunt comercializate produsele BCA Somaco, contribuie la creșterea eficienței energetice și a gradului de izolare fonică. De asemenea, este ușor de utilizat și cu 30% mai economic decât alte materiale de zidărie. Betonul celular autoclavizat este rezistent la foc, durabil și prietenos cu mediul înconjurător, contribuind totodată și la reducerea amprentei de CO2.

Alte investiții realizate de Holcim România

Pe lângă investiția în fabrica de BCA din Adjud, Holcim România a finalizat în acest an două investiții majore. Una dintre acestea a fost creșterea capacității de producție la fabrica de ciment din Câmpulung, iar cealaltă a fost deschiderea unei noi stații de agregate de tip greenfield în localitatea Neudorf, județul Arad. Aceste investiții demonstrează angajamentul Holcim România de a continua să dezvolte și să inoveze în industria materialelor de construcții.

Concluzie

Investiția de peste 15 mil. euro în tehnologie de ultimă generație la fabrica de BCA din Adjud reprezintă un pas important pentru Holcim România în îmbunătățirea capacității de producție și a calității produselor sale. Prin utilizarea tehnologiei moderne furnizate de Aircrete Europe, fabrica de BCA din Adjud poate oferi clienț

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %