Biofarm înregistrează creștere de 10% în primele 9 luni ale anului 2023 – Inteligență Financiară

Read Time:1 Minute, 48 Second

Biofarm înregistrează creștere de 10% în primele 9 luni ale anului 2023

Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a înregistrat o creștere semnificativă în primele 9 luni ale anului 2023. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 10% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 229 milioane de lei. Profitul net al Biofarm a înregistrat, de asemenea, o creștere de 6%, atingând suma de 69,9 milioane de lei. EBITDA (câștigurile înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) a atins nivelul de 81,6 milioane de lei.

Biofarm pe poziția a doua în segmentul CHC

În ceea ce privește segmentul Consumer Healthcare (CHC), Biofarm se află pe poziția a doua din punct de vedere volumic. Compania și-a consolidat vânzările către consumatorul final, înregistrând o creștere de peste 15% față de aceeași perioadă a anului anterior. Acest lucru a fost posibil datorită protejării brandurilor de top din portofoliu și menținerii investițiilor la un nivel competitiv în categoriile CHC cu potențial de business ridicat.

Ariile terapeutice cu cea mai mare creștere

Biofarm este activ în mai multe arii terapeutice, iar în primele nouă luni ale anului 2023, compania a înregistrat creșteri semnificative în anumite categorii. Cele mai mari creșteri absolute în valoare au fost înregistrate în ariile terapeutice de răceală și gripă, durere, suplimente pe bază de magneziu, digestie și decongestionante nazale. Brandurile Biofarm asociate acestor arii terapeutice au înregistrat creșteri semnificative de cotă de piață valorică.

Investiții într-una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România

Biofarm a investit peste 44 de milioane de euro într-una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România. Fabrica se întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați și are patru fluxuri de producție specializate în comprimate, comprimate filmate, drajeuri, capsule moi, soluții și siropuri. Această investiție arată angajamentul Biofarm în a oferi produse de calitate și inovatoare pentru sănătatea pacienților.

Biofarm continuă să se dezvolte pe termen lung și să se concentreze pe dezvoltarea de noi soluții pentru sănătatea pacienților. Compania își propune să răspundă nevoilor acestora și să își onoreze misiunea de a face bine celor din jur prin perfecționare continuă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %