Oprirea dezindustrializării: România exportă gaz și reimportă bunuri – Financial Intelligence

Read Time:1 Minute, 43 Second

Oprirea dezindustrializării: România exportă gaz și reimportă bunuri

România se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește dezindustrializarea, iar aceasta trebuie să fie oprită pentru a proteja economia țării. Aceasta este concluzia la care a ajuns Josh ZACHARIAS, CEO Azomureș, în cadrul unei dezbateri organizate recent de Financial Intelligence și Asociaţia Marilor Consumatori Industriali de Energie din România.

Importanța politicii energetice

ZACHARIAS a subliniat că România are resurse naturale importante și, în loc să se concentreze doar pe fonduri, ar trebui să acorde o atenție deosebită politicii energetice. Modul în care gazul este distribuit și gestionat afectează în mod fundamental economia țării.

Oprirea dezindustrializării

În prezent, se discută mult despre reindustrializare în România, însă prioritatea ar trebui să fie oprirea dezindustrializării. Este necesar să găsim modalități de a salva și moderniza fabricile existente în țară.

Disproporția ajutorului de stat

ZACHARIAS a evidențiat faptul că ajutorul de stat primit de industria românească este disproporționat. În timp ce țări precum Bulgaria și Ungaria, care nu au resurse naturale precum gazul, reușesc să își mențină sau chiar să își îmbunătățească producția industrială, România exportă gaz și reimportă bunurile fabricate în alte țări cu acel gaz. Acest lucru afectează negativ economia țării.

Importanța industriei mari

Potrivit lui ZACHARIAS, companiile mari din industrie joacă un rol important în economia românească. Acestea conectează resursele naturale, cum ar fi gazul și electricitatea, la produsele de care consumatorii au nevoie. De exemplu, în cazul îngrășămintelor, România a devenit importator de îngrășăminte în ultimii doi ani, în timp ce exportă gaz. Această situație a dus la creșterea prețurilor la îngrășăminte.

Excluderea marelui sector industrial

ZACHARIAS a subliniat că marea industrie nu trebuie exclusă de la fiecare proiect legislativ. În ultimii 5-10 ani, acest sector a fost adesea ignorat în politica publică, ceea ce a avut un impact negativ asupra dezvoltării industriale a României.

În concluzie, oprirea dezindustrializării și promovarea unei politici energetice eficiente sunt aspecte esențiale pentru protejarea economiei României. Este important ca guvernul să acorde o atenție deosebită industriei mari și să ia măsuri pentru a încuraja reindustrializarea și dezvoltarea sectorului industrial în țară.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %