Dumitru Blaga, noul președinte al APMR – Informații financiare

Read Time:2 Minute, 5 Second

Dumitru Blaga, noul președinte al APMR – Informații financiare

Dumitru Blaga a fost votat în unanimitate, de noul Consiliu Director al APMR, în timpul Adunării Generale Extraordinare a Asociației Producătorilor de Mobilă din România, potrivit unui comunicat.

Industria mobilei este reprezentativă pentru România

Industria mobilei din România este una dintre cele mai importante și reprezentative industrii ale țării. Aceasta contribuie semnificativ la economia națională și are un impact major asupra exporturilor României. Prin intermediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR), industria mobilierului își propune să atragă atenția autorităților și a publicului consumator asupra importanței susținerii producției interne și a valorificării produselor românești.

Obiectivele lui Dumitru Blaga ca președinte al APMR

Dumitru Blaga, noul președinte al APMR, își propune să promoveze și să susțină producția internă de mobilier. El consideră că este esențial ca toți să înțeleagă importanța sprijinirii producției interne și a valorificării produselor românești. De asemenea, Dumitru Blaga dorește să aducă industria mobilei din România în atenția autorităților și a publicului consumator, evidențiind contribuția acesteia la bugetul statului și recunoașterea internațională.

Aurica Sereny, încheierea mandatului de președinte APMR

Aurica Sereny a condus Asociația Producătorilor de Mobilă din România timp de 4 mandate, în perioada 2007-2023. Ea a fost recunoscătoare pentru sprijinul și colaborarea membrilor asociației și le-a urat succes în continuare. Aurica Sereny a fost alături de industria mobilei de zeci de ani și a realizat programe și acțiuni care au susținut industria României și producția internă de mobilier.

Nadina Nedelea Rus, director executiv al APMR

Biroul de la București al Asociației Producătorilor de Mobilă din România va fi coordonat de Nadina Nedelea Rus, propusă de Dumitru Blaga și aprobată de Consiliul Director în funcția de director executiv al APMR. Aceasta va avea responsabilitatea de a asigura buna funcționare a biroului și de a sprijini activitățile asociației.

Situația industriei mobilei în contextul economic și politic actual

Industria mobilei din România se confruntă cu provocări semnificative în contextul economic și politic actual. Comparativ cu perioada de dinainte de pandemie, producția industrială a scăzut, iar cauzele acestui declin sunt multiple. Printre acestea se numără creșterea prețului la masa lemnoasă, lipsa materiilor prime de calitate, neaplicarea legislației prevăzute în Codul Silvic, creșterea prețurilor la carburanți și energie, precum și lipsa forței de muncă. Aceste aspecte au dus la o scădere accentuată a profitabilității unor firme și chiar la încetarea activității acestora.

Importanța exportului în industria mobilei

Exportul reprezintă un indicator esențial pentru progresul industriei mobilei din România. Volumul exportului a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, ajungând la 2,61 miliarde de euro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %