Prejudiciu de peste 3 mil. lei în construcţii, dezvăluit de inspectorii antifraudă

Read Time:1 Minute, 32 Second

Inspectorii antifraudă dezvăluie un prejudiciu de peste 3 milioane de lei în construcții

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au efectuat în această lună acțiuni de control la trei societăți comerciale din București-Ilfov, care activează în domeniul construcțiilor. Rezultatele acestor verificări au scos la iveală un prejudiciu în valoare de 3 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată și impozit pe profit, cauzat bugetului de stat.

Achiziții fictive și diminuarea impozitelor

Potrivit inspectorilor, societățile verificate înregistrau în evidențele contabile achiziții fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice și juridice. Această practică le permitea să diminueze impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, creând în același timp o aparență de legalitate a tranzacțiilor.

Sesizarea organelor de urmărire penală

Pentru continuarea cercetărilor și tragerea la răspundere a celor implicați, inspectorii antifraudă au sesizat organele de urmărire penală conform prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Aceasta demonstrează angajamentul autorităților în lupta împotriva evaziunii fiscale și asigurarea respectării legii.

Acțiuni de control antifraudă la nivel național

Direcția generală antifraudă fiscală desfășoară în mod permanent acțiuni de control antifraudă la nivel național, având ca scop prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. În acest sens, se recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală în vigoare, pentru a evita consecințele legale și prejudicierea bugetului de stat.

Articolul de mai sus prezintă rezultatele unor acțiuni de control desfășurate de inspectorii antifraudă fiscală în domeniul construcțiilor. Aceste acțiuni au scos la iveală un prejudiciu în valoare de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat. Societățile verificate înregistrau achiziții fictive, diminuând astfel impozitele și taxele datorate. Pentru continuarea cercetărilor, organele de urmărire penală au fost sesizate conform legii. Este important ca toate entitățile economice să respecte legislația fiscală pentru a preveni evaziunea fiscală și a asigura corecta funcționare a sistemului fiscal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %