Primul acord InvestEU în România – Finanțare BEI 25 mil. EUR pentru Antibiotice Iași

Primul acord InvestEU în România – Finanțare BEI 25 mil. EUR pentru Antibiotice Iași

Read Time:2 Minute, 3 Second

Primul acord InvestEU în România – Finanțare BEI 25 mil. EUR pentru Antibiotice Iași

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat un împrumut în valoare de 25 de milioane de euro producătorului român de medicamente Antibiotice Iaşi. Această finanțare este destinată construcției unei unități la cele mai înalte standarde, care se va ocupa de producție, ambalare și depozitare. Împrumutul acordat de BEI reprezintă un sfert din costul total al investiției de 95,4 de milioane de euro.

InvestEU – un program esențial pentru redresarea durabilă

Acest acord a fost posibil datorită sprijinului oferit de programul InvestEU, care își propune să mobilizeze peste 372 de miliarde de euro în perioada 2021-2027. Este important de menționat că acesta este primul acord InvestEU aprobat în România, reprezentând un eveniment semnificativ pentru sectorul medical românesc. Acest parteneriat contribuie la consolidarea obiectivelor incluse în Strategia UE în domeniul farmaceutic și Comunicarea Comisiei pe tema rezolvării lipsei de medicamente în UE, care urmăresc să abordeze problema deficitului de medicamente și să întărească securitatea sistemului de aprovizionare în cadrul UE.

Crearea unei capacități avansate de producție farmaceutică

Proiectul sprijină crearea unei capacități avansate de producție farmaceutică într-o regiune de coeziune din România. Scopul acestui proiect este de a reduce dependența de importuri și de a promova accesul la serviciile de sănătate în întreaga UE. Prin inițiativa InvestEU, se urmărește sporirea competitivității și rezilienței industriei farmaceutice europene, evidențiindu-se rolul esențial al capacităților moderne de producție în sprijinirea autonomiei strategice a Uniunii, în special în domeniul sănătății.

Crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea cercetării și dezvoltării

Sprijinirea echipei de cercetare și dezvoltare a companiei Antibiotice Iași va conduce la angajarea a aproximativ 100 de persoane cu normă întreagă în cercetare și producție pe parcursul a patru ani. Compania lucrează în strânsă colaborare cu diferite universități și institute de cercetare, iar acest proiect va aduce plus valoare pieței muncii prin angajarea de personal cu înaltă calificare.

Sprijinul BEI pentru industria medicală europeană

Vicepreședinta BEI, Teresa CZERWIŃSKA, a subliniat importanța colaborării cu Antibiotice Iași și angajamentul de a cultiva inovarea, de a crea locuri de muncă și de a sprijini soluții pentru domeniul sănătății din România. Sprijinul acordat de BEI permite companiei să-și extindă capacitățile de producție, contribuind în mod semnificativ la bunăstarea populației europene și la extinderea cercetării și dezvoltării în regiunile de coeziune.

InvestEU – o oportunitate pentru industria farmaceutică europeană

Comisarul European pentru Economie, Paolo GENTILONI, a subliniat importanța întăririi capacității industriale a Europei în domeniul producției de medicamente. Programul InvestEU

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %