Turkish Airlines intenționează să achiziționeze 355 de avioane Airbus, cea mai mare comandă din istoria sa – Informații financiare

Read Time:2 Minute, 15 Second

Turkish Airlines intenționează să achiziționeze 355 de avioane Airbus, cea mai mare comandă din istoria sa – Informații financiare

Compania aeriană Turkish Airlines a discutat sâmbătă cu grupul aeronautic european Airbus despre o potenţială comandă de 355 de avioane noi, a anunţat agenţia de presă Anadolu din Turcia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Turkish Airlines dorește să achiziționeze 355 de avioane Airbus

Turkish Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, intenționează să facă o comandă record de 355 de avioane Airbus. Aceasta ar fi cea mai mare comandă din istoria companiei aeriene turcești și ar reprezenta o investiție semnificativă în extinderea flotei sale.

Detaliile discuțiilor dintre Turkish Airlines și Airbus

În timpul discuției care a avut loc la Istanbul, oficialii de la Turkish Airlines și-au exprimat interesul pentru achiziționarea a 75 de aeronave de mari dimensiuni A350-900 și 15 avioane de mari dimensiuni A350-1000. De asemenea, compania intenționează să cumpere 250 de modele A321neo destinate zborurilor pe distanțe medii și cinci avioane cargo A350F. În plus, au fost stabilite detaliile de livrare pentru 10 modele A350-900.

Cea mai mare comandă din istoria Turkish Airlines

Dacă părțile ajung la un acord, această comandă va fi cea mai mare din istoria companiei aeriene Turkish Airlines. Aceasta demonstrează angajamentul companiei de a se dezvolta și de a-și extinde operațiunile în întreaga lume. Comanda de 355 de avioane Airbus arată încrederea pe care Turkish Airlines o are în calitatea și performanța produselor Airbus.

Planurile de extindere ale Turkish Airlines

În luna mai, președintele Turkish Airlines, Ahmet Bolat, a anunțat că compania intenționează să comande în total 600 de avioane noi în următorii 10 ani. Această comandă de 355 de avioane Airbus face parte din planurile de extindere ale companiei și va contribui la creșterea capacității și a rețelei sale de rute.

Colaborarea cu Rolls Royce pentru servicii de mentenanță

Pe lângă discuțiile cu Airbus, oficialii de la Turkish Airlines au avut și discuții cu Rolls Royce pentru servicii de mentenanță a motoarelor la avioanele din gama A350. Aceasta demonstrează preocuparea companiei pentru menținerea și buna funcționare a flotei sale de avioane.

Airbus raportează creștere a profitului și a veniturilor

Airbus, cel mai mare producător mondial de avioane, a raportat în trimestrul trei o creștere semnificativă a profitului operațional ajustat, ajungând la 1,013 miliarde de euro. De asemenea, veniturile companiei au înregistrat o creștere de 12%, ajungând la 14,897 miliarde de euro. Aceste rezultate pozitive reflectă cererea solidă de avioane comerciale și redresarea continuă a cererii pentru aeronavele de mari dimensiuni A350.

Avertisment privind dificultățile din lanțurile de aprovizionare

Cu toate acestea, Airbus avertizează asupra dificultăților din lanțurile de aprovizionare. Compania se confruntă cu provocări în asigurarea necesarului de componente și materiale pentru producția avioanel

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %