Procedura de fatetare a dintilor – cum trebuie sa te pregatesti si cui ii este recomandata procedura?

Read Time:2 Minute, 7 Second

In prezent, dantura perfecta nu mai este un lux, ci este chiar o necesitate, pentru a se evita aparitia afectiunilor dentare. Multe dintre acestea necesita costuri mari de vindecare. Mai mult decat atat, multe dintre ele pot provoca un nivel ridicat de durere sau complicatii care pot pune in pericol viata pacientului. Astfel, oricine trebuie sa se asigure ca isi protejeaza structura dentara printr-o igiena orala adecvata, dar si prin controale realizate cu regularitate. 

Cei care se confrunta cu diverse defecte dentare greu de ameliorat, au posibilitatea de a apela la varianta aplicarii unor fatete dentare, lucrare realizata din ceramica sau zirconiu, care se dovedeste a fi rezistenta in timp.

In ce consta procedura de aplicare a fatetelor dentare si ce sunt acestea?

Fatetele dentare sunt un invelis subtire realizat, de cele mai multe ori, din portelan (ceramica) si au o rezistenta crescuta in timp, mai ales daca sunt protejate in mod corespunzator conform indicatiilor medicului dentist. Acestea se prezinta sub forma unei proteze care se aplica individual pe suprafata dintilor, cu scopul de a corecta culoarea, pozitia sau forma danturii. 

Important de mentionat este faptul ca fatetele dentare sunt mai mult componente de natura estetica, reusind sa imbrace in totalitate dintele. Cu toate acestea, fatetarea dintilor indeplineste si un rol functional: acela de a proteja smaltul dintilor, care, cu timpul, poate suferi o multime de deteriorari.

Cui ii este recomandata fatetarea dintilor si cine trebuie sa se orienteze catre o alta varianta?

Inainte de aplicarea fatetelor dentare, medicul dentist efectueaza o consultatie de specialitate in urma careia verifica starea de sanatate a dintilor, dar si daca pacientul poate beneficia de o astfel de interventie cu succes. Astfel, exista anumite categorii de pacienti care se pot bucura fara nicio problema de aceasta lucrare:

  • cei care se confrunta cu pete inestetice de culoare si isi doresc sa isi albeasca dintii;
  • cei care au o forma dentara neplacuta, cum ar fi strungareata, spatii interdentare, fisuri;
  • cei care au o pozitie incorecta a dintilor.

Exista si cazuri in care procedura nu este recomandata sub nicio forma, cum ar fi:

  • anomalii dentare, precum carii, plombe de dimensiuni mari, eroziuni;
  • smalt deteriorat.

Cu alte cuvinte, este necesar ca toate problemele de natura dentara trebuie sa fie ameliorate, astfel incat pacientul sa se poata bucura de dinti sanatosi, puternici si cu un aspect placut. Inainte ca pacientul sa faca un astfel de pas maret, este important sa cantareasca atat avantajele, cat si dezavantajele procedurii, dar si sa vorbeasca deschis impreuna cu medicul sau dentist.

Source

Comunicate de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %