Reabilitare parcul Tăbăcărie: trasee pietonale, spații verzi, iluminat public – Financial Intelligence

Read Time:2 Minute, 9 Second

Reabilitare parcul Tăbăcărie: trasee pietonale, spații verzi, iluminat public

Parcul Tăbăcărie din Constanța, cel mai mare parc din oraș, urmează să fie supus unui amplu proces de reabilitare. Proiectul tehnic de consolidare și reabilitare a falezei lacului Tăbăcărie a fost finalizat, iar investițiile necesare pentru reamenajarea malurilor se estimează la aproximativ 37 de milioane de lei. Primarul Vergil Chițac a anunțat că lucrările pentru iluminatul public, spațiile verzi și traseele pietonale au început deja și vor fi finalizate în cursul anului 2024.

Reamenajarea parcului Tăbăcărie

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe rețelele de socializare un proiect amplu de reabilitare a parcului Tăbăcărie. Printre lucrările planificate se numără crearea a cinci grădini tematice, instalarea unui nou sistem de iluminat public, consolidarea malurilor lacului și repararea și reamenajarea traseelor pietonale. De asemenea, Amfiteatrul din parc va fi reabilitat și va putea găzdui din nou spectacole și evenimente în aer liber.

Redarea frumuseții parcului

Primarul Vergil Chițac a declarat că intenționează să reda comunității un spațiu verde reamenajat, sistematizat și reparat. Parcul Tăbăcărie este un simbol pentru toți constănțenii și acest proiect de reabilitare are scopul de a restabili curățenia, farmecul și frumusețea pe care parcul le-a pierdut în timp.

Etapele lucrărilor de reabilitare

Proiectul de reabilitare a parcului Tăbăcărie este împărțit în trei etape. Prima etapă trebuie să fie finalizată până în martie 2024 și cuprinde aproximativ 50% din suprafața parcului. Lucrările de consolidare a falezei lacului Tăbăcăriei, care este degradată și instabilă în anumite zone, au început deja. De asemenea, întregul spațiu verde din parc va fi reamenajat.

Costurile și programul lucrărilor

Proiectul de reabilitare a parcului Tăbăcărie are costuri estimate la aproximativ 37 de milioane de lei. Lucrările vor fi realizate în etape, iar prima etapă este programată să fie finalizată în primăvara lui 2024. Etapele 2 și 3 sunt planificate pentru intervalul primăvară-vară 2024 și vor include reamenajarea și reabilitarea tuturor spațiilor verzi din parc, precum și lucrări de consolidare a falezei lacului Tăbăcăriei.

Cinci grădini tematice în parcul Tăbăcărie

Planurile de reabilitare prezentate de primarul Chițac includ amenajarea a patru grădini tematice și reabilitarea grădinii japoneze deja existente în parc. De asemenea, vor fi create mai multe grădini cu diferite tematici, cum ar fi o grădină cu pontoane din lemn, o grădină franțuzească cu plante precum trandafiri și lavandă, o grădină senzorială cu trasee care prezintă diferite texturi și culori, și o grădină de umbră cu o zonă omogenă de arbori.

Parcul Tăbăcărie – cea mai mare zonă verde a Constanței

Construit acum 40 de ani, parcul Tăbăcărie rămâne cea mai mare zonă verde a municip

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %