PNL Argeș lansează platforma Pitești Tech City în 2024, cu peste 10 mii de locuri de muncă suplimentare – Informații Financiare

Read Time:1 Minute, 45 Second

PNL Argeș lansează platforma Pitești Tech City în 2024

Partidul Național Liberal (PNL) Argeș anunță lansarea platformei Pitești Tech City în anul 2024. Acest proiect are ca scop replicarea modelului de succes al „Cluj Innovation City 2012” și adaptarea acestuia la nevoile județului Argeș.

Pitești Tech City – o oportunitate pentru dezvoltarea economică a Argeșului

La 10 ani de la implementarea proiectului „Cluj Innovation City 2012”, acesta a generat peste 20 de mii de locuri de muncă în domeniul IT, cu un salariu mediu cu 10% mai mare decât cel din București. Pornind de la acest succes, PNL Argeș estimează că și Piteștiul ar putea obține peste 10 mii de locuri de muncă suplimentare în domenii cu salarii superioare celor din București.

Pitești Tech City – un proiect pentru bunăstarea populației din Argeș

PNL dorește să ofere populației din Argeș același nivel de bunăstare pe care l-a realizat populația Clujului prin proiectul „Cluj Innovation City 2012”. Pitești, reședința județului și cel mai mare oraș din Argeș, va fi noua casă a acestui proiect. Prin intermediul Pitești Tech City, se va atrage finanțare și investitori pentru dezvoltarea ecosistemului de afaceri în jurul acestui concept. Vor fi organizate conferințe, oferte educaționale, mese rotunde, evenimente și training-uri pentru a accelera dezvoltarea întregii zone.

Cluj Innovation City – un proiect de succes

Cluj Innovation City este un proiect demarat în vara anului 2012 sub denumirea de Cluj Silicon Valley. Acesta a atras atenția investitorilor străini din Europa și alte continente. Proiectul a fost inițiat de clusterul Cluj IT, o asociație formată din companii de IT, autorități locale și mediul academic. Conceptul a fost dezvoltat în cadrul Departamentului pentru Mediu de Afaceri din Ministerul Economiei, condus la acea vreme de Lucian Isar, ministru delegat pentru mediul de afaceri. Scopul proiectului Cluj Innovation City a fost facilitarea tranziției industriei IT de la outsourcing la inovare și produse proprii.

Pitești Tech City – o oportunitate pentru dezvoltarea economică a Argeșului, inspirată de succesul Cluj Innovation City. Prin acest proiect, Argeșul speră să atragă investitori și să creeze noi locuri de muncă în domeniul IT, contribuind astfel la creșterea economică a județului.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %