Restart Energy implementează un proiect de sisteme fotovoltaice în valoare de 160.000 de euro pentru compania Agrocomplex Lunca Pașcani

Read Time:3 Minute, 52 Second

 

  • Investiție în valoare de 160.000 de euro ce urmează a fi amortizată în mai puțin de 5 ani
  • 552 de panouri, construite pe o suprafață de 1.320 mp, cu o putere de 248 kWp
  • Energia solară produsă va acoperi aproximativ 60% din consumul total al companiei
  • Panourile solare vor produce 6.050 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia de aproximativ 700.000 de euro
  • Reducerea emisiilor de CO2 cu 76 de tone și scăderea deșeurilor radioactive cu 0,7 kg pe an
  • Fotogeneratorul voltaic va fi montat pe acoperișul unității Agrocomplex Lunca Pașcani

 

 

București, Timișoara, 26 iulie 2022: Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare de 160.000 de euro cu firma Agrocomplex Lunca Pașcani, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere cumulată de 248 kWp.

Proiectul presupune instalarea a 552 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 1.320 mp, pe acoperișul Acrocomplex Lunca Pașcani. Generatorul fotovoltaic va produce 6050 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 700.000 de euro. Astfel, investiția companiei în valoare de 160.000 de euro va fi amortizată în mai puțin de 5 ani.

Investiția urmărește acoperirea a 85% din necesarul de energie al Agrocomplex Lunca și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 76 de tone și a deșeurilor radioactive cu 0,7 kg pe an.

„Mă bucur să văd tot mai multe companii românești interesate să investească în energie verde și să devină independente energetic. Sistemele fotovoltaice sunt extrem de competitive, costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizarea investiției este de două ori mai mic decât costul energiei produse într-o centrală pe cărbune sau alte forme de combustibil fosil care a fost deja amortizată. De asemenea, cei care investesc în energie verde primesc  credite de carbon tokenizate pe platforma RED, aferente energiei regenerabile consumate”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy

 

„Energia verde produsă acoperă aproximativ 60% din consumul total al companiei iar investiția va fi amortizată în mai puțin de 5 ani. Putem spune că vom beneficia de independență energetică într-o perioadă economică incertă, cu fluctuații importante ale costurilor operaționale. Mai mult, proiectul va avea un impact benefic semnificativ asupra mediului, un aspect important pentru noi având în vedere că ne dorim o dezvoltare sustenabilă a companiei”, spune Bogdan Pantazi, Director General Agrocomplex Lunca Pașcani.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

 

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.

 

 

Despre Restart Energy

 

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică, cu capital mixt românesc-american, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice  și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia.

 

Despre Agrocomplex Lunca Pașcani

Înființată în anul 1991 ca o afacere de familie, ferma agrozootehnică Agrocomplex Lunca Pașcani are în prezent peste 130 de angajați și o cifră de afaceri de 9,1 milioane de euro la finalul lui 2021. Agrocomplex Lunca Pașcani este una dintre cele mai importante ferme specializate în producția de cereale și creșterea de vite din regiunea Moldovei.

Source

Comunicat de presa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %